Skriv sökord

Sparbanken Alingsås har framgångsrikt emitterat sin första gröna obligation

Hållbarhet I samhället
Staffan Svantesson, VD på Sparbanken Alingsås

Senast uppdaterad: 13 februari, 2024

Sparbanken Alingsås har tagit ytterligare ett viktigt steg i sitt hållbarhetsarbete genom att emittera sin första gröna obligation. Emissionen är en Senior Preferred obligation, om 500 miljoner kronor med 2 års löptid.

Det nya kapitalet kommer att finansiera och refinansiera utlåning med tydliga hållbarhetsfördelar. Bankens ramverk för gröna obligationer definierar kategorierna som; utlåning till gröna byggnader, hållbart jordbruk, energieffektivisering, rena transporter och förnybar energi.

Emissionen genomfördes den 24 januari under bankens MTN-program och ramverk för gröna obligationer.

– Vi är jätteglada för det stora intresset för vår första gröna obligation. Det är ett sätt att utveckla vår sparbanksidé och vårt hållbarhetsarbete. Genom gröna obligationer växer vi med våra kunder i omställningen för ett mer hållbart samhälle, säger Staffan Svantesson, VD, Sparbanken Alingsås.

Sparbanken Alingsås avser att vara en regelbunden emittent på den gröna obligationsmarknaden. På sparbankenalingsas.se finns ytterligare information om bankens ramverk för gröna obligationer. Swedbank agerade Sole Lead Manager i den aktuella emissionen.

Om Sparbanken Alingsås

Sparbanken Alingsås bildades 1833 och vi finns i Alingsås, Herrljunga, Lerum och Vårgårda. Vi drivs av sparbanksidén som innebär att vi är lokala, att vi hjälper våra kunder till en sund och hållbar ekonomi och att vi ger tillbaka vinsten till samhället via vår ägarstiftelse, Sparbanksstiftelsen Alingsås.
www.sparbankenalingsas.se

Kerstin Olby
Kerstin Olby
Kommunikatör för Sparbankernas Riksförbund
kerstin.olby@sparbankerna.se
Dela sidan: