Skriv sökord

500 bjöds på skidfest i Asbybacken av Kinda-Ydre Sparbank

Barn- och ungdomsidrott I samhället
Kinda-Ydre Sparbank bjöd på skidåkning och korv
Kinda-Ydre Sparbanks korvgrillare hade fullt upp och grillade totalt 700 korvar under skidkvällen. Alma Johansson besökte Asbybacken tillsammans med familjen Sommansson: Rickard och Frida med barnen Ville och Saga. Foto: Stefan Holgersson

Senast uppdaterad: 13 februari, 2024

Över 500 personer kom när Kinda-Ydre Sparbank bjöd allmänheten på fri åkning i familjevänliga Asbybacken, Ydre. Både vana åkare och pinfärska nybörjare fick en härlig fredagskväll på skidor med ett fantastiskt vintersportväder samt korv och fika som extra krydda.

– Jätteroligt att det kom så mycket folk! Verkligen en lyckad skidfest. Friluftsaktiviteten i Asbybacken är ett av våra lokala samhällsengagemang för att ge tillbaka till bygden. Vi vill inspirera till rörelse och hälsa och samtidigt bidra till trivsel och gemenskap, säger Sofia Sestorp, affärschef på Kinda-Ydre Sparbank.

Skidarrangemanget vid den omtyckta familjebacken i Asby har blivit en tradition för Kinda-Ydre Sparbank i nära samarbete med Asby Alpina. Alla var självklart välkomna. Responsen blev stor med ännu fler besökare än förra året.

Nybörjare och erfarna åkare samsas i backen

Anders Stjärne, Asby Alpinas ordförande, log brett när han såg alla skidintresserade besökare:

– Vilken härlig kväll. Folk träffas, umgås och åker skidor. Många som inte varit här tidigare lockas hit och upptäcker vår fina backe. Att åka skidor är en fantastisk sysselsättning, något man kan göra tillsammans med familjen. Lär man sig i unga år har man glädje av det hela livet.

Skidsugna besökare strömmade till under kvällen från Ydre, Kinda, Linköping och andra orter runt omkring. Arrangemanget uppskattades av alla, oavsett om man själv hade skidor på fötterna eller hejade på barn och barnbarn som gav sig ut i backen.

– Det här är toppen! Istället för fredagsmys i soffan har vi fredagsmys i skidbacken, säger Fredrik Rondahl, som åkte tillsammans med fyraåriga dottern Agnes.

Åkning för alla åldrar

Åldern varierade stort bland besökarna. Milton Winroth, två och ett halvt år, hörde till de allra yngsta skidåkarna.

– Kul initiativ med skidkvällen. Verkligen uppskattat, säger pappa Tobias Winroth som var med och stöttade när sonen förtjust gled utför backen.

– Jättetrevligt arrangemang! Kul att se så mycket folk här vid Asbybacken, säger Angelica Johansson, som åkte tillsammans med familjen.

Dela sidan: