Skriv sökord

UF en satsning på unga entreprenörer som ger effekt

I samhället Näringslivet Ung Företagsamhet
unga entreprenörer, UF, ung företagsamhet, Prins Daniel
Prins Daniel, styrelseledamot i Ung Företagsamhet, pratar med ett UF-företag på SM i Ung Företagsamhet.

Senast uppdaterad: 25 juni, 2022

Många Sparbanker har lokalt engagerat sig i Ung Företagsamhet länge och Sparbankernas Riksförbund är sedan 2011, tillsammans med Swedbank, en nationell samarbetspartner till den ideella verksamheten Ung Företagsamhet (UF).

Över 500 000 elever har drivit UF-företag sedan starten 1980. Och det finns fortfarande många som vill starta eget men som inte riktigt vågar. För att öka motivationen men också bidra till ökad förmåga att driva eget ger UF och Sparbankerna ungdomar mellan 16 och 25 år handfast stöd och goda råd. Ungdomarna får inspirerande föreläsningar, mentorer under några veckor och startbidrag – allt för att få möjlighet att testa sina affärsidéer. Varje region har mässor och tävlingar under året och allt avslutas med SM i Ung Företagsamhet i maj varje år, då vinnarna från de olika regionerna tävlar mot varandra.

Framgångsrika företagare är en förutsättning för lokal tillväxt och bland de elever som deltagit i UFs program för företagande startar en av fyra eget företag senare i livet. Statistiken visar också att de företagen är mer lönsamma och anställer fler än företag som startas av personer som inte haft ett UF-företag.

Erbjudande till UF-företag

Genom Ung Företagsamhet får du som elev chans att lära dig mer om hur samhället fungerar och vad entreprenörskap är, men du får också prova på livet som egen företagare. Sparbankerna bidrar aktivt till att Ung Företagsamhets utbildningskoncept når ännu fler elever i grundskolan och gymnasiet.

Det här ingår i det avgiftsfria UF-erbjudandet som Sparbankerna erbjuder

Läs mer om Ung företagsamhet

Dela sidan:

1 kommentar