Skriv sökord

Stiftelsen Navigator

Sparbankerna får mikro- och småföretag att växa med Stiftelsen Navigator Scale Up

Sparbankerna vill lyfta frågan kring tillväxt genom satsningen på Stiftelsen Navigator. Stiftelsen ska stötta utvecklingen av mikro- och småbolag (1 – 49 anställda) vars ledning och ägare har en vilja och ambition att växa omsättningsmässigt och skapa nya arbetstillfällen.

Sverige har cirka 1,1 miljon registrerade bolag, varav 99,9 procent av dem ingår i kategorin små- och medelstora företag. Upp till 70 procent av dessa företag uppger att de kan tänka sig att växa både med ökad omsättning och antalet anställda, men uppger samtidigt att bristen på kompetens, tid och resurser förhindrar dem från att fullfölja sina ambitioner. Det är där en Navigator ska komma in.

En Navigator består av fyra professionellt matchade externa kompetenser som ska verka som en drivkraft åt det skalbara bolagets ägare. Det finns en enorm potential i konceptet och den ska tas tillvara på genom att tillsammans med nationella partners identifiera och motivera företagare till att ta del av en Navigator

Navigator är en affärsidé som gör samhällsnytta

Navigator är resultatet av ett EU projekt som drevs 2015 – 2017. Europakommissionen utnämnde projektet till bästa projekt i Europa 2017. Det vann European Enterprise Promotion Award, i kategorin ”Investing in Entrepreneurial Skills”. Tillväxtresultaten i de 30 bolag som deltog var enligt juryn häpnadsväckande och i en klass för sig själv.

Anette Rhudin är innovatör och ordförande i stiftelsens styrelse, där även Förbundet finns representerat med en ledamot.

Läs mer om Navigator