Skriv sökord

Poddtips: Sveriges bästa Sparbank på sociala medier

Aktuellt Goda exempel
Emanuel Karlsten, ordförande i Medieakademin och Henrik Carlsson, marknadschef på Sparbanken Tanum vid lanseringen av Maktbarometern i februari 2024 då Sparbanken Tanum placerade sig på plats 14 över mäktigast inom ekonomi på sociala medier.

Senast uppdaterad: 2 maj, 2024

Sparbanken Tanum är bland de mäktigaste på sociala medier och hamnade på 14:e platsen i Maktbarometerns lista över årets Makthavare inom Ekonomi. När Henrik Carlsson började som marknadschef på Sparbanken Tanum för över 10 år sedan var han drivande för att banken skulle finnas på Facebook, och det har gett goda resultat.

Idag finns Sparbanken Tanum förutom på Facebook även på LinkedIn, Instagram, YouTube och TikTok. Henrik Carlsson gästade nyligen podden Digital Marknadsföring med Tony Hammarlund och berättade om sitt arbete på banken. Idag har Sparbanken Tanums facebooksida blivit en lokal nyhetskälla som når fler än de som bor i bankens område.

Henrik delade också med sig av vad han ser som nycklarna till deras framgång och en rad värdefulla lärdomar. Samt ett gäng tips för de företag som vill satsa på sociala medier.

Lyssna på poddavsnittet: Hur Sparbanken Tanum blev en makthavare i sociala medier – #127 (tonyhammarlund.io)

Sveriges snabbast växande Sparbank

Sparbanken Tanum är en annorlunda och självständig bank i norra Bohuslän. De är en av Sveriges snabbast växande Sparbanker. Sedan Henrik tog över som marknadschef på Sparbanken Tanum har de mer än dubblerat affärsvolymen, och mycket av det kan kopplas till arbetet Henrik och hans lilla team på tre personer har gjort i sociala medier.

Om Sparbanken Tanum

Sparbanken Tanum har hög kompetens inom privat-, företags-, placerings- och försäkringsrådgivning. Vi tar snabba beslut när du behöver låna, hjälper barnen att tömma sina spargrisar och finns alltid tillgängliga utan omvägar. Som kund i Sparbanken Tanum får du alltid prata direkt med din rådgivare och slipper långa telefonköer samt anonyma banktjänstemän. Visste du att Sparbanken Tanums enda “utdelning” är i form av sponsring? Vi har nämligen inga aktieägare eller VD-bonusar. Istället sponsrar vi föreningar och projekt som gör norra Bohuslän starkare. Det tycker vi är både roligare och bättre! Vi är helt enkelt en personlig bank med bra service och ett hjärta som bultar för norra Bohuslän!

Läs mer om Maktbarometern

Dela sidan: