Skriv sökord

Ålems Sparbank söker nu en Regelverksansvarig

Lediga tjänster
Adam Humlesol

Senast uppdaterad: 15 maj, 2024

Ålems Sparbank är en lokal bank som startade sin verksamhet 1854. Kontoret i Ålem har sedan dess varit hjärtat i verksamheten men banken har även kontor i Blomstermåla. Verksamheten omfattar idag cirka 35 anställda med en affärsvolym på närmare 11 miljarder kronor. Tillsammans har vi mer än 400 års samlad yrkes-erfarenhet!

Om jobbet

Brinner du för att bidra till en god regelefterlevnadskultur i en framåtsträvande sparbank med kunden i fokus?
Vi söker nu en regelverksansvarig/jurist för arbete i bankens första linje. Vi söker dig som har en juristexamen eller relevant erfarenhet av arbete med finansiella regelverk, compliance eller riskkontroll. Som Regelverksansvarig kommer du att ha en viktig roll inom banken och ditt arbetsområde kommer att vara brett. Du kommer att arbeta självständigt nära styrelse och ledning men även i samarbete med dina kollegor inom bankens administrationsav-delning.

Exempel på ansvar och arbetsuppgifter:

  • Omvärldsbevakning av förändringar i de regelverk som påverkar banken, med fokus på AML-området, ut-kontraktering, personuppgiftsbehandling, legala risker och hållbarhet
  • Ta fram och uppdatera regelverk inom dina områden
  • Identifiera, kontrollera och följa upp regelefterlevnad i verksamheten
  • Samordna de årliga revideringarna av interna styrdokument
  • Samordna kommunikationen med andra och tredje försvarslinjen
  • Genomföra riskanalyser och föreslå årliga kontrollplaner
  • Ge råd och stöd till verksamheten

Din profil

Vi ser att du har en god analytisk förmåga och hög integritet. Du är bra på att kommunicera och ser samarbete som en framgångsfaktor i att främja en god regelefterlevnadskultur inom en organisation. Du bidrar genom att du tar initiativ, planerar, prioriterar, genomför och slutför arbetsuppgifter i tid och med hög kvalitet. Då vår organisation är liten krävs en prestigelös attityd, flexibilitet och en beredskap och vilja att hjälpa till även utanför ramen för det di-rekta uppdraget. Du är glad, positiv och bidrar till det goda arbetsklimat som kännetecknar Ålems Sparbank.

Välkommen med din ansökan!

Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver dig själv och vad du kan bidra med som regelverksansvarig hos oss på Ålems Sparbank. Eftersom vi väljer ut kandidater löpande får du gärna skicka in din ansökan redan idag, men senaste datum för ansökan är den 15 juni. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Administrativ chef Johan Fransson.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Skicka din ansökan till johan.fransson@alemssparbank.se
Märk ansökan med ”Regelverksansvarig”.
Facklig kontaktperson är Sara Ek, sara.ek@alemssparbank.se

Dela sidan: