Skriv sökord

Hållbar byggbransch – Pris för Årets Branschsamarbete 2023

Aktuellt Hållbarhet
Hållbar Byggbransch - Pris för Årets Branschsamarbete 2023

Senast uppdaterad: 27 mars, 2024

Sparbankerna och Swedbank står enat bakom Hållbar byggbransch tillsammans med fem andra stora affärsbanker. Det branschöverskridande samarbetet med branschorganisationerna i fastighets- och byggsektorn lanserades i slutet av 2023.

Initiativet Hållbar byggbransch har tilldelats pris för Årets branschsamarbete 2023 på GarBo-dagen den 21 mars 2024, ett årligt event som arrangeras av GarBo, nordens ledande leverantör av byggrelaterade försäkringar och tjänster.

Motiveringen lyder:
För att främja hållbarhet och ansvarsfullhet inom  byggbranschen har detta samarbete utvecklat banbrytande riktlinjer för högre krav på kontroll och ansvar genom hela entreprenörsledet. Genom att samla sex framstående banker har man infört bankgemensamma särskilda villkor och krav på kontrollsystem. Det bidrar inte bara till en sundare konkurrens, utan visar också på en innovativ och samhällsmedveten strategi för att adressera långvariga problem som skattefusk och kriminalitet inom byggindustrin. En betydelsefull milstolpe mot en mer transparent, effektiv och hållbar byggbransch.

Läs mer om utmärkelsen

Om Hållbar byggbransch

Bankinitiativet Hållbar byggbransch syftar till att motverka ekonomisk kriminalitet i byggbranschen samt verka för en sund konkurrens och att mänskliga rättigheter respekteras. Som en del av bankernas samhällsansvar samverkar Sparbankerna tillsammans med Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SBAB, SEB och Swedbank.

Läs mer här: Bankinfrastruktur | Hållbar byggbransch

Dela sidan: