Skriv sökord

Orusts Sparbank avsätter 1,5 miljon till förenings- och näringslivet på Orust

Corona I samhället
förenings- och näringslivet

Senast uppdaterad: 9 juni, 2020

Pågående pandemi har gjort att världen ser annorlunda ut. Delar av vårt förenings- och näringsliv har det tufft. För att mildra konsekvenserna avsätter Orusts Sparbank 1,5 miljon i extra stöd till föreningar och näringslivsfrämjande organisationer i Orust kommun.

I svåra tider är det viktigt att vi ställer upp för varandra, och vi vill hjälpa till. Hela sparbanksidén, som i år fyller 200 år, handlar om lokal förankring, att hjälpa människor och företag till en trygg och sund ekonomi. Sedan 1887 har Orusts Sparbank funnits på ön och verkat för ett livskraftigt samhälle genom att stötta samhällsnyttiga projekt och främja lokalt näringsliv, utbildning, idrott och kultur.
– I dessa tider är det viktigt att den som kan, än mer än vanligt, tänker på vårt lokala förenings- och näringsliv. Som lokal bank känns det självklart att stötta det samhälle vi verkar i. Ingen vet idag hur stora effekterna blir på längre sikt, men redan nu ser vi att det är viktigt att mildra konsekvenserna. Därför sätter vi nu av 1,5 miljoner kronor under #levandeOrust för att stötta vårt förenings- och näringsliv på Orust, säger Mikael Gustafsson vd på Orusts Sparbank.

För att ta del
#levandeOrust kan sökas av samhälls-, idrotts- och kulturföreningar samt organisationer som arbetar med företagsstöd. Föreningen ska ha sitt säte och verksamhet på Orust medan organisationens projekt ska vara förlagd till Orust.
Utöver #levandeOrust genomför Orusts Sparbank en rad åtgärder, bland annat amorteringsbefrielse för privatpersoner och företag samt likviditetslån med statlig lånegaranti för företag.

Mer information om #levandeOrust och övriga insatser som rör covid-19 finns på orustsparbank.se där man även gör sin ansökan.

För mer information:
Mikael Gustafsson vd, telefon 0304–345 03 eller mejl mikael.gustafsson@orustsparbank.se

Orusts Sparbank är som fristående sparbank inte som vilken bank som helst. Vi har t.ex. inga enskilda ägare som kräver vinstutdelning. Vi verkar lokalt till skillnad från andra banker som bara har lokala kontor och vi bidrar även till en stark lokal tillväxt och utveckling. Genom verka lokalt och stödja samhällsnyttiga projekt, exempelvis genom att främja näringsliv, utbildning, idrott och kultur, kan vi vara med och skapa ett livskraftigt samhälle där vi verkar.

Lena Karlsson
Lena Karlsson
lena.karlsson@sparbankerna.se
Dela sidan: