Skriv sökord

Sparbanken Rekarne bidrar med Matlådor till utsatta grupper

Corona I samhället
Andra undernyhet Sparbankerna

Senast uppdaterad: 4 juni, 2020

Nyligen lanserade Sparbanken Rekarne Coronakampen, ett projekt som rymmer olika samarbeten med det gemensamma syftet att erbjuda stöd där det behövs.

Som en del av Coronakampen samarbetar banken med olika lokala restauranger som producerar matlådor till Eskilstuna stadsmission, som i sin tur ser till att måltiderna levereras till behövande.

– I dessa tider förvärras redan svåra situationer för utsatta grupper, samtidigt som restaurangerna lider av minskad försäljning. För att stötta på två fronter samtidigt köper banken in mat av lokala producenter som sedan levereras till behövande via Eskilstuna stadsmission. Hela upplägget liknar en stafett och genomsyras av en gemensam vilja att göra skillnad tillsammans, säger JO Malmkvist, marknadschef på Sparbanken Rekarne.

– Det här är ett konkret exempel på hur vi med gemensamma krafter kan engagera och gynna både näringsliv och civilsamhället. Det är i kristider vi behöver ställa om, mobilisera och samarbeta över gränserna för att finnas till för samhällets mest utsatta. Att vi får stöttning i att servera näringsrik och vällagad mat till våra besökare betyder otroligt mycket för oss, säger Caroline Kallenberg, insamlings- och kommunikationschef på Eskilstuna stadsmission.

Följ och var en del av Coronakampen på https://www.sparbankenrekarne.se/coronakampen.html

Sparbanken Rekarne är en lokal bank, verksam i Eskilstuna och Strängnäs kommuner. Banken ägs till hälften av den lokala Sparbanksstiftelsen Rekarne, den andra halvan ägs av Swedbank.

Sedan 1996 har banken och stiftelsen tillsammans satsat över 290 miljoner kronor på lokal utveckling.

Dela sidan: