Skriv sökord

Sparbanken Västra Mälardalen möjliggör sommaraktiviteter för ungdomar i regionen – avsätter 400 000 kronor

Corona I samhället
Grönt ramverk, hållbarhetsarbete, Sommaraktiviteter för ungdomar, Mikael Bohman

Senast uppdaterad: 10 juni, 2020

Även om restriktionerna nu lättat och resor får göras inom Sverige i sommar, kommer med största sannolikhet fler än vanligt att förlägga stora delar av sin sommar och semester här i Västra Mälardalen. ”När vi fick frågan från kommunerna om vi kunde vara med och bidra till en roligare sommar för ungdomarna var svaret enkelt”, förklarar Mikael Bohman, VD på Sparbanken Västra Mälardalen.

1500 ungdomar i Arboga kommer få ett badarmband som möjliggör fritt bad tre dagar i veckan på Ekbacksbadet.
– Alla grundskoleelever får ett badarmband innan skolavslutningen – det är en mycket fin sommarlovspresent från Sparbanken, säger Anne Sonnerfelt, verksamhetschef i grundskolan i Arboga kommun.

I Köping går bidraget till olika aktiviteter, bland annat en badbuss till Malmön, spontana aktiviteter och att prova på en höghöjdsbana.
– Stödet från Sparbanken gör också att fler ungdomar kan få ta del av alla de aktiviteter vi ordnar i Köpings kommun – och detta helt utan avgift, säger Pernilla Einan, enhetschef på Barn- och Ungdomsenheten på Köpings kommun.

Kungsörs kommun kommer att hålla sina fritidsgårdar öppna tack vare stödet från Sparbanken.
– Vi är väldigt tacksamma för bidraget från Sparbanken. Tack vare detta kan vi hålla fritidsgårdarna öppna under sommaren, vilket verkligen behövs i dessa tider – att ungdomarna har någonstans att vara och känna trygghet när vardagen inte är som vanligt, säger Ewa Granudd från Barn- och Ungdomsnämnden i Kungsörs kommun.

Varför avsätter ni på Sparbanken pengar till detta?
– För oss är det alltid viktigt att medverka till att bra och utvecklande saker sker i regionen. Den här våren har varit annorlunda för alla, och vi har försökt att hjälpa till där det har behövts. Att bidra till att göra sommaren lite roligare för våra ungdomar är definitivt en sådan sak vi tror gör det ännu bättre att bo, leva och verka här i Västra Mälardalen, avslutar Mikael Bohman.

För mer information
Mikael Bohman, VD
Telefon 0221–344 58
Mobil 070–556 52 35
E-post mikael.bohman@sparbankenvm.se

Fakta om Sparbanken Västra Mälardalen
Sparbanken Västra Mälardalen är en äkta Sparbank. Det innebär bland annat att vi inte har några aktieägare. Istället har vi en idé som går ut på att varenda krona som våra kunder sparar hos oss ska stanna kvar i det lokala ekonomiska kretsloppet och främja Västra Mälardalens utveckling. Och de pengar vi tjänar ska komma till nytta för alla som bor och verkar här i trakterna.

Sparbanken Västra Mälardalen har ca 85 anställda vid fyra kontor i Köping, Arboga, Kungsör och Kolsva. För mer information om Sparbanken Västra Mälardalen besök www.sparbankenvm.se.

Dela sidan: