Skriv sökord

Sparbanken Västra Mälardalen bidrar till projekt för tryggare barn i vattnet

Barn- och ungdom Corona I samhället
Tryggare barn i vattnet
Anida Carlsson, ordförande Köpings Simsällskap

Senast uppdaterad: 15 juni, 2021

Inledningsvis var det tänkt att Köpings Simsällskap skulle ordna sommarsimskola för ungefär 60-80 barn. Det är ungefär så många som föreningen brukar utbilda inom simning inför somrarna. Men nu när det nya badhuset öppnar upp inför sommaren och simskolemöjligheterna varit begränsade i Köpings kommun under det senaste året finns många badsugna barn, som också vill bli ännu mer trygga i vattnet. Därför ordnar Köpings Simsällskap sommarsimskola för 300 barn i år.

Anida Carlsson, ordförande i KSS, och ett tiotal duktiga ungdomsledare från föreningen har tagit sig an utmaningen att utbilda barn och ungdomar att bli säkrare i vattnet.

– Nu är vi uppe i totalt 300 barn och unga som ska gå sommarsimskola, både i Köpings nya badhus; Köpings Bad och Sport, och i simhallen i Kolsva, säger Anida Carlsson med ett leende.

Sparbanken Västra Mälardalen bidrar

När Sparbanken Västra Mälardalen fick frågan om att vara delaktiga i satsningen på sommarsimskola var svaret självklart.

– Att bidra till tryggare barn och ungdomar, och samtidigt mer rörelse i Västra Mälardalen, är något vi gärna gör. Det går hand i hand med vårt långsiktiga hållbarhetsarbete. Därför är vi gärna med och stöttar sommarsimskolan med ett bidrag, säger Denny Hedenström, marknadschef på Sparbanken.

– Stödet från Sparbanken gör stor skillnad för föreningen. Till största del kommer vi att använda pengarna till att ge extra guldkant till de ungdomsledare som ställer upp och jobbar många dagar och timmar i juni. Deras arbete i sommarsimskolan är värt så mycket och det vill vi visa dem. Men pengarna kommer även att underlätta ekonomiskt för hela föreningen, säger Anida Carlsson tacksamt.

Varje grupp har 11 simskoletillfällen mellan den 12 och 22 juni. Att träffas varje dag, många dagar i rad, är något Anida ser som mycket positivt för vattenvana och -inlärning.

– Vi i KSS ser det lite som en samhällsnytta att lära barn att simma. Det är livsviktigt att kunna. Och genom att ses ofta och få in en vana i vatten så kan man göra varje barn tryggare, oavsett förkunskaper, säger hon.

Sommarsimskolan vänder sig till barn och ungdomar, från förskoleklass upp till 13 års ålder.

Fakta om Sparbanken Västra Mälardalen

Sparbanken Västra Mälardalen är en lokal Sparbank. Det innebär bland annat att vi inte har några aktieägare. Istället har vi en idé som går ut på att varenda krona som våra kunder sparar hos oss ska stanna kvar i det lokala ekonomiska kretsloppet och främja Västra Mälardalens utveckling. Och de pengar vi tjänar ska komma till nytta för alla som bor och verkar här i trakterna. Det tycker vi bidrar till ett mer hållbart Västra Mälardalen. Läs gärna mer om hur vi tänker kring hållbarhet

www.sparbankenvm.se/hallbarutveckling

Sparbanken Västra Mälardalen har ca 85 anställda vid fyra kontor i Köping, Arboga, Kungsör och Kolsva. För mer information om Sparbanken Västra Mälardalen besök

www.sparbankenvm.se

Dela sidan: