Skriv sökord

Kinda-Ydre Sparbank Laddar för Bankvarvsvecka med ny utmaning

Corona I samhället
Dubbel tummen upp för Bankvarvsveckan. – Ett positivt initiativ av banken för att få folk att ge sig ut och röra på sig. Jag har redan anmält mig till årets lopp, säger Ann-Louise Andersson, Österbymo. Här vid målet förra året tillsammans med Margareta Carlfors på Kinda-Ydre Sparbank.

Senast uppdaterad: 29 april, 2021

Det populära motionsloppet tillförs ytterligare stimulans, med målsättningen att få ännu fler deltagare. Kinda-Ydre Sparbank laddar med en nyhet – Bankvarvsutmaningen – där titeln ”Årets mesta Bankvarvare” står på spel.

– Vi hoppas att den nya utmaningen ska locka ännu fler att komma ut och röra på sig, så att den här hälsosatsningen blir en riktigt stor och härlig folkfest. Vi siktar på nytt rekord i antalet deltagare. Alla är hjärtligt välkomna och det kostar inget att delta, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre Sparbank.

Det är tredje året i rad som Bankvarvet genomförs. Succén i fjol med cirka 800 deltagare i Kisa och Österbymo inspirerar till ett nytt motionslopp i hälsans tecken även i år. Sparbanken anpassar sina samhällsengagemang efter de riktlinjer som gäller under coronapandemin, och för att undvika trängsel sprids loppet ut över en hel vecka.

Bankvarvsveckan 2021 startar måndag 31 maj och pågår till söndag 6 juni, d v s hela vecka 22. Kinda-Ydre Sparbanks motionslopp är fem kilometer långt och äger rum i Kisa och Österbymo. Banan kommer att starta och sluta vid bankkontoret i de båda tätorterna och vara tydligt markerad. Det är fritt fram att delta precis den dag det passar. Helt solo eller med en vän, på fullaste allvar eller bara för skojs skull. Deltagarna väljer själva om de vill promenera, lufsa eller springa de fem kilometrarna.

En nyhet i år är #Bankvarvsutmaningen, där titeln ”Årets mesta Bankvarvare” står på spel. Uppdraget är enkelt och består i att under veckan genomföra flest antal varv och registrera dem på hemsidan via den QR-kod som finns vid start/mål. Så samla ihop jobbarkompisarna, fotbollslaget, grannarna eller bokklubben och utmana andra lag för att vinna äran, men också fina priser! Vinnare kommer att koras i fyra lagklasser (utifrån lagets storlek) och i enskild klass för den som vill delta på egen hand.

– Det är inte tiden som räknas, för Bankvarvets fokus ligger på motion och välmående. På rörelseglädje, frisk luft och på köpet kanske lite bättre kondition, helt utifrån dina egna förutsättningar, säger Johan Widerström, och lovar för egen del att genomföra motionsrundan i både Kisa och Österbymo.

– Bankvarvet är en del i vårt sociala hållbarhetsarbete. Vi är en bank för livet. Och livet är ett långsiktigt projekt som är värt att tas hand om. Genom Bankvarvsveckan vill vi ge en rejäl kick med inspiration.

Om Kinda-Ydre Sparbank – kundernas bank

Kinda-Ydre Sparbank grundades 1866 och är främst verksam i Kinda, Ydre och södra delen av Linköping. Ett 30-tal medarbetare jobbar på kontoren i Kisa, Österbymo, Rimforsa och Horn. Banken har ca 17 000 kunder. Privatpersoner och företag erbjuds tjänster inom bank, försäkring, fastighetsförmedling och juridik.

Kinda-Ydre Sparbank har inga aktieägare, utan är en fristående och självständig sparbank. Det är kunderna tillsammans som genom utsedda huvudmän bestämmer och har inflytande över banken. Delar av vinsten går tillbaka till det lokala samhället. Affärsvolymen, d v s summan av in- och utlåning, är drygt 10 miljarder kronor. Mer info på www.kindaydresparbank.se

Dela sidan: