Skriv sökord

Gratis matlådor till gymnasieelever i Vadstena

Corona I samhället
På bilden ses från vänster: Göran Fältgren, ordf kultur- och utbildningsnämnden i Vadstena, och Mikael Engdahl, vd Vadstena Sparbank. Gratis matlådor till gymnasieelever.

Senast uppdaterad: 9 april, 2020

Samtliga 240 gymnasieelever i Vadstena kommun erbjuds gratis lunchlådor under tiden som undervisningen bedrivs på distans på grund av Coronapandemin. Vadstena Sparbank står för finansieringen i ett nära samarbete med Vadstena kommun, som administrerar det unika upplägget.

– Väldigt trevligt att vi har en lokal bank som är så pass samhällsintresserad. Den här satsningen gynnar inte bara gymnasieeleverna, utan även det lokala näringslivet. Fem näringsidkare kommer att förse eleverna med matlådor och lunchmackor, säger Göran Fältgren (s), ordförande i kultur- och utbildningsnämnden i Vadstena.

Idén till lunchlådorna kommer från Martin Hedeborg, som driver restaurang Banco i Vadstena. Han kontaktade Mikael Engdahl, vd för Vadstena Sparbank, som nappade direkt.

– Vi vill gärna göra något som är positivt för Vadstena, vilket behövs nu i Coronatider. Det primära med lunchlådorna är att erbjuda gymnasieeleverna lagad mat då skolbespisningen är stängd för dem. Men det är också ett sätt att hjälpa de restauranger och konditorier som är med i det här speciella samarbetet, säger Mikael Engdahl.

Gymnasieeleverna får hämta lunchbiljetter på kommunkontoret i Vadstena. Biljetterna kan börja användas på onsdag efter påsk. Upplägget är sådant att eleverna får lunchlåda med lagad mat på måndagar och onsdagar samt lunchmacka på fredagar. Tisdagar och torsdagar får eleverna fixa maten på egen hand.

Något slutdatum för hur länge gratis lunchlådor kommer att erbjudas gymnasieeleverna är inte satt, utan beror på hur Coronapandemin utvecklas och hur länge gymnasieundervisningen sker på distans.

För ytterligare information, kontakta: Mikael Engdahl, vd Vadstena Sparbank
Tel: 0143-755 15, mobil: 070-318 38 15
E-post: mikael.engdahl@vadstenasparbank.se

Göran Fältgren (s), ordförande kultur- och utbildningsnämnden
Mobil: 070-458 07 04
E-post: goran.faltgren@vadstena.se

Om Vadstena Sparbank – kundernas bank
Vadstena Sparbank grundades 1839 och är verksam i Vadstena med omnejd. 16 medarbetare jobbar på kontoret i Vadstena. Banken har 12 500 kunder. Privatpersoner och företag erbjuds tjänster inom bank, försäkring, fastighetsförmedling och juridik.

Vadstena Sparbank har inga aktieägare, utan är en fristående och självständig sparbank. Det är kunderna tillsammans som genom utsedda huvudmän bestämmer och har inflytande över banken. Delar av vinsten går tillbaka till det lokala samhället. Affärsvolymen, d v s summan av in- och utlåning, är 8,2 miljarder kronor. Mer info på www.vadstenasparbank.se

Lena Karlsson
Lena Karlsson
lena.karlsson@sparbankerna.se
Dela sidan: