Skriv sökord

Sparbanken Västra Mälardalen avsätter en miljon i Föreningsstöd

Corona I samhället

Senast uppdaterad: 8 april, 2020

Många föreningar har det tufft med anledning av coronaviruset. Därför har Sparbanken Västra Mälardalen avsatt en miljon extra till Föreningsstöd – alla ideella föreningar i Västra Mälardalen som lidit ekonomisk skada med anledning av coronaviruset kan ansöka om medel.

– Det är en svår tid för många just nu, inte minst för föreningar. Därför har vi beslutat att bidra med extra stöd till just dessa. Det kan handla om inställda evenemang, lopp, föreställningar och dylikt. Evenemang som föreningarna lagt pengar på eller räknat med intäkter från, säger Mikael Bohman, VD på Sparbanken Västra Mälardalen.

För att ansöka fyller föreningen i ett formulär på Sparbankens hemsida. Senast den sista maj behöver ansökan ha kommit in, för att vara med i den första omgången.

Varför väljer ni att satsa en miljon på just föreningar?
– Att främja idrott och kultur, och bidra till att föreningarna finns kvar, tror vi ger mervärden för hela regionen i framtiden, säger Mikael Bohman.

För mer information
Mikael Bohman, VD
Telefon 0221–344 58
Mobil 070–556 52 35
E-post mikael.bohman@sparbankenvm.se

Fakta om Sparbanken Västra Mälardalen
Sparbanken Västra Mälardalen är en äkta Sparbank. Det innebär bland annat att vi inte har några aktieägare. Istället har vi en idé som går ut på att varenda krona som våra kunder sparar hos oss ska stanna kvar i det lokala ekonomiska kretsloppet och främja Västra Mälardalens utveckling. Och de pengar vi tjänar ska komma till nytta för alla som bor och verkar här i trakterna.

Sparbanken Västra Mälardalen har ca 85 anställda vid fyra kontor i Köping, Arboga, Kungsör och Kolsva. För mer information om Sparbanken Västra Mälardalen besök www.sparbankenvm.se.

Lena Karlsson
Lena Karlsson
lena.karlsson@sparbankerna.se
Dela sidan: