Skriv sökord

En miljon i stöd till föreningar i Västra Mälardalen – 89 föreningar får tillskott i kassan av Sparbanken

Corona I samhället

Senast uppdaterad: 15 juni, 2020

Inställda evenemang, föreställningar eller helt omställd eller nedlagd verksamhet på grund av corona. Så ser läget ut för en hel del av föreningarna här i Västra Mälardalen. ”Därför har vi på Sparbanken avsatt en miljon i Föreningsstöd, som vi nu kommer att dela ut”, förklarar Denny Hedenström, marknadschef på Sparbanken Västra Mälardalen.

Under april och maj har ideella föreningar från Västra Mälardalen som lidit ekonomisk skada kunnat ansöka om Föreningsstöd. Nu är alla ansökningar behandlade, och Sparbanken delar ut totalt en miljon kronor.

– Att vi kan vara med och hjälpa till där det behövs känns såklart jättebra. Stödet varierar från 2500 kronor upp till 50 000 kronor. Hur mycket pengar föreningarna beviljas har dels att göra med hur stort det ekonomiska bortfallet blivit på grund av rådande situation, men vi har också tagit hänsyn till föreningens storlek, antal medlemmar och vilken typ av verksamhet de har, förklarar Denny Hedenström.

En av föreningarna som kommer att få 25 000 kronor är Musikföreningen Lyran, som fått i stort sett alla sina evenemang avbokade under våren och sommaren.
– Bidraget från Sparbanken gör att vi känner en trygghet i att vi kommer att kunna dra igång vår verksamhet som vanligt igen när situationen i samhället normaliseras, säger Eric King, ordförande för Lyran.

Sparbanken kommer att publicera föreningar som får ta emot Föreningsstöd i sina sociala medier.
– Vi uppmanar alla som är intresserade att följa oss på @sparbankenvm för att inte missa när vi uppmärksammar någon förening, avslutar Denny Hedenström.

För mer information
Denny Hedenström, marknadschef
Telefon 0221–344 27
E-post denny.hedenstrom@sparbankenvm.se

Pressinbjudan:
Tisdagen den 16 juni delar vi ut checkar till många av föreningarna som beviljats medel från Föreningsstöd.

Varmt välkomna till Malmön, där vi har drop-in för föreningarna att delta med en representant och ta emot sin check mellan klockan 10.30 och 11.30. Här finns också möjlighet att intervjua Denny Hedenström från Sparbanken.

Fakta om Sparbanken Västra Mälardalen
Sparbanken Västra Mälardalen är en äkta Sparbank. Det innebär bland annat att vi inte har några aktieägare. Istället har vi en idé som går ut på att varenda krona som våra kunder sparar hos oss ska stanna kvar i det lokala ekonomiska kretsloppet och främja Västra Mälardalens utveckling. Och de pengar vi tjänar ska komma till nytta för alla som bor och verkar här i trakterna.

Sparbanken Västra Mälardalen har ca 85 anställda vid fyra kontor i Köping, Arboga, Kungsör och Kolsva. För mer information om Sparbanken Västra Mälardalen besök www.sparbankenvm.se

Lena Karlsson
Lena Karlsson
lena.karlsson@sparbankerna.se
Dela sidan: