Skriv sökord

Sparbanken Rekarne och Fastighetsbyrån lanserar Bostadsköparskola

I samhället
ekonomichef sökes, PMFS 2020:3, Remissyttrande, Startlån till förstagångsköpare

Senast uppdaterad: 15 juni, 2020

Sparbanken Rekarne och Fastighetsbyrån lanserar en digital Bostadsköparskola. I första hand för att stötta förstagångsköpare, men även de som tidigare har gjort en bostadsaffär har nytta av innehållet. Allt baseras på ett filmat material där Petra Lundgren från banken och Robert Hammarström från Fastighetsbyrån Eskilstuna ger tips och reder ut begrepp.

Det är både roligt och spännande att köpa ny bostad, samtidigt som det är en hel del att tänka på. Att köpa ett nytt hem handlar lika mycket om känslor som om fakta. Bostadsaffären är för de flesta människor den största affären man gör i sitt liv och det är mycket att hålla reda på.
Materialet vänder sig främst till förstagångsköpare, men även de som tidigare har gjort en bostadsaffär har nytta av innehållet.
Bostadsköparskolan går igenom hela flödet i processen och förklarar många av de begrepp som förekommer. Till exempel budgivning, dolda fel, kontrakt, handpenning, lagfart och pantbrev är sådant som får sin förklaring, tillsammans med mycket mer.

Rusta dig inför bostadsköp – gå Bostadsköparskolan!

Sparbanken Rekarne är en lokal bank, verksam i Eskilstuna och Strängnäs kommuner. Banken ägs till hälften av den lokala Sparbanksstiftelsen Rekarne, den andra halvan ägs av Swedbank.

Sedan 1996 har banken och stiftelsen tillsammans satsat över 290 miljoner kronor på lokal utveckling.

Lena Karlsson
Lena Karlsson
lena.karlsson@sparbankerna.se
Dela sidan: