Skriv sökord

Sparbanken Västra Mälardalen skänker surfplattor till äldreboenden i regionen

Corona I samhället
Surfplattor till äldreboenden

Senast uppdaterad: 2 april, 2020

Sparbanken Västra Mälardalen försöker underlätta och stötta på många sätt nu i Coronatider. ”Vi frågade Anne Tjernberg, enhetschef på Nygårdens äldreboende i Köping, på vilket vis vi på Sparbanken kan göra skillnad för de boende i dessa tider – svaret blev att underlätta sociala kontakter – om än på distans”, säger Mikael Bohman, VD på Sparbanken Västra Mälardalen.

Sagt och gjort – 30 surfplattor är nu på väg ut till äldreboenden i Västra Mälardalen.

– Eftersom det utfärdats förbud att besöka äldreboenden har den sociala kontakten för många äldre människor begränsats och nästan helt tagits bort. Vi vill gärna hjälpa till – och hoppas att videosamtal till nära och kära gör skillnad i vardagen, både för de som bor på äldreboenden och deras släkt och vänner, säger Mikael Bohman.

För mer information
Mikael Bohman, VD
Telefon 0221–344 58
Mobil 070–556 52 35
E-post mikael.bohman@sparbankenvm.se

Fakta om Sparbanken Västra Mälardalen
Sparbanken Västra Mälardalen är en äkta Sparbank. Det innebär bland annat att vi inte har några aktieägare. Istället har vi en idé som går ut på att varenda krona som våra kunder sparar hos oss ska stanna kvar i det lokala ekonomiska kretsloppet och främja Västra Mälardalens utveckling. Och de pengar vi tjänar ska komma till nytta för alla som bor och verkar här i trakterna.

Sparbanken Västra Mälardalen har ca 85 anställda vid fyra kontor i Köping, Arboga, Kungsör och Kolsva. För mer information om Sparbanken Västra Mälardalen besök www.sparbankenvm.se.

Dela sidan:
Nästa inlägg