Skriv sökord

Sparbanken Tanum sponsrar borttagning av 5 ton plast

Hållbarhet I samhället
Pelagiska
Emil Olofsson och Tomas Eriksson från Pelagiska tar emot checken på 400 000 kronor från Sparbanken Tanums VD Anna-Lena Edvardsson.

Senast uppdaterad: 7 september, 2023

Emil Olofsson och Tomas Eriksson har samlat in 75 ton plastskräp i skärgården utanför Tanums kommun sedan de började strandstäda professionellt sommaren 2018. De kallar sitt samarbete Pelagiska, som betyder i havet fritt levande organismer. Nu får de ett välkommet bidrag från Sparbanken Tanum vilket gör att de kan fortsätta samla in skräp.

Nyligen gjorde Sparbanken Tanum en undersökning som tydligt visade att miljö och hållbarhet är en viktig fråga för många av våra kunder och att bankens lokala miljösatsningar uppskattas stort och brett. Vi har därför valt att, utöver vår vanliga sponsring till föreningslivet, göra en extra satsning på strandstädning genom att stötta Pelagiska med 400 000 kronor.

Pengar som gör att strandstädarproffsen Tomas Eriksson och Emil Olofsson kan lägga 700 timmar extra på att städa norra Bohusläns skärgård. I runda slängar kommer de att befria våra stränder och öar från 5 ton plast!

”Vi blev väldigt överraskade och glada. Denna sponsring skapar en trygghet för oss som kom i precis rätt tid. Nu vet vi att vi kan städa över vintern, som är den bästa tiden eftersom det inte är någon växtlighet. Men framför allt är vi glada över det resultat som pengarna möjliggör. Att få bort 5 ton plast är en stor vinst för miljön och havet. Det lokala stödet är otroligt viktigt för oss, förutom Sparbanken Tanum, har vi också värdefull sponsring från Smögens Tvålbruk, Sollidens handelsträdgård och ICA Nära Bovallstrand som gör det möjligt för oss att strandstäda året om”, säger Tomas och Emil.

På banken är vi jätteglada att kunna göra denna satsning tillsammans med Pelagiska. En satsning som är möjlig tack vare alla som väljer att vara kunder i Sparbanken Tanum.

”Att bidra med dessa pengar ger en stor vinning för miljön, vilket ju är det primära. Men i förlängningen gynnar en ren kust även turistnäringen som vi är så beroende av här på kusten. Genom att hålla stränder och öar rena vill människor fortsätta att komma hit vilket är helt avgörande för våra restauranger, campingar, mataffärer osv”, säger bankens stolta VD, Anna-Lena Edvardsson

Om Sparbanken Tanum

Sparbanken Tanum är en fristående bank med kontor i Tanumshede och Hamburgsund i norra Bohuslän. Förutom hög kompetens inom privat-, företag-, placering- och försäkringsrådgivning hanterar vi också kontanter. Vi tar snabba beslut när du behöver låna, hjälper barnen att tömma sina spargrisar och finns alltid tillgängliga utan omvägar. Som kund i Sparbanken Tanum får du alltid prata direkt med din rådgivare och slipper långa telefonköer samt anonyma banktjänstemän.
sparbankentanum.se

Dela sidan: