Skriv sökord

Sparbanken Nord utökar samarbetet med Piteå Dam – hela regionens lag

Barn- och ungdomsidrott I samhället
Nu förlängs och förstärks samarbetet mellan Sparbanken Nord och Piteå Dam. Jennie Kaarle, ordförande PIF DFF, Erika Mattsson och Anna Boström Sparbanken Nord. Foto: Piteå Dam, Maria Fäldt.

Senast uppdaterad: 20 april, 2024

Det är ett partnerskap som är långsiktigt och har pågått under många år. Nu tas ytterligare steg för att möjliggöra Piteå Dams resa mot att bli norra regionens elitfotbollslag. I det nya avtalet får Piteå Dam 1,8 miljoner kronor fördelat på tre år från Sparbanken Nord.

Samarbetet ger också alla ungdomar fritt inträde på matcherna och utökat engagemang i samhällsinitiativet Lagkamrat.

– Piteå Dam är en viktig inspiration och förebild för unga i regionen med intresse för fotboll och lagsport. De gör oss stolta och är unika som enda elitfotbollslag norr om Stockholm. Som regionens egen bank vill vi bidra till att ge långsiktiga förutsättningar för elitfotboll i norr och för Piteå Dams resa mot att bli hela regionens eget lag, säger Erika Mattsson, chef Hållbarhet och samhälle på Sparbanken Nord.

– Sparbanken Nord är en samarbetspartner som trott på oss under lång tid. Det fortsatta och utökade stödet betyder mycket för vår satsning mot att bli hela norra regionens elitfotbollslag, säger Jennie Kaarle, ordförande i Piteå IF DFF.

Sparbanken Nord är en av Piteå Dams huvudpartners. Samarbetet innebär bland annat att samhällsinitiativet Lagkamrat, som ger spelarna möjlighet till meningsfull sysselsättning med anpassade arbetstider, nu förstärkts till att vara en extra resurs inom både äldreomsorg och skolor.

I partnerskapet ingår även att alla ungdomar till och med 19 år får fritt inträde till lagets alla hemmamatcher.

– Vi vill ge möjlighet till alla barn och ungdomar att besöka hemmamatcherna, och då ska inträdet inte vara ett problem. Det ökar intresset för fotboll , dessutom bidrar många unga på matcherna till en känsla av folkfest, säger Anna Boström, marknadschef i Sparbanken Nord.

Som ordförande i regionens enda elitfotbollslag är Jennie Kaarle glad och tacksam för det utökade samarbetet, men menar att behovet fortfarande är stort.

– Nu skulle jag gärna se fler i näringslivet göra samma typ av satsning som Sparbanken Nord – fler som vill vara med på vår resa, säger Anna.

Om Sparbanken Nord

Sparbanken Nord har kontor i de tio kommunerna Piteå, Älvsbyn, Arvidsjaur, Arjeplog, Jokkmokk, Gällivare, Kiruna, Pajala, Överkalix och Övertorneå, samt en hög digital närvaro med ett eget Digitalt kontor. Med en affärsvolym på 65 miljarder kronor och 200 medarbetare är vi en av landets största sparbanker och en betydande finansiell aktör i regionen där vi verkar. Som sparbank avsätter vi en betydande del av vinsten varje år till samhällsengagemang och hållbar utveckling i lokalsamhället.

www.sparbankennord.se

Dela sidan: