Skriv sökord

Falkenbergs Sparbank ger bidrag till 44 projekt via Framtidsbanken

I samhället
Framtidsbanken Falkenbergs Sparbank, Arantxa Alvarez
Utdelning av bidrag till föreningslivet från Framtidsbanken, på Sparbanksdagen 9 september i Falkenberg.

Senast uppdaterad: 11 september, 2023

Det är viktigt för Falkenbergs Sparbank att vara en positiv kraft i samhället och stödja det lokala kultur- och föreningslivet där kunderna verkar och bor. Banken satsar gärna på nytänkande projekt och engagerar sig i frågor som är viktiga för området och dess framtid. Framtidsbanken är en del av det och nu har ytterligare drygt två miljoner kronor beviljats till lokala projekt.

Bland de nya projekten finns ett projekt som föreningen Is Orion initierat, en satsning för att främja handbollsträning för fler damer och flickor. Målet är att skapa en anpassad miljö och de nödvändiga förutsättningarna för deras behov. Denna satsning omfattar inköp av bollar i lämplig storlek, en tampongautomat för de aktiva, damanpassade matchställ samt utrustning för skadeförebyggande åtgärder. Genom att öka spelarantalet i damlaget siktar man också på att etablera ett flicklag.

Ett annat projekt är från Föreningen smultronställen i Morup med omnejd. Denna förening har planer på att förbättra och renovera turistbyrån och den gamla busskuren samt installera en enkel solcellsanläggning för besökarnas bekvämlighet. Målet är att ombyggnaden ska vara färdig våren 2024. Föreningen samlar konstnärer, konsthantverkare, matproducenter och andra aktörer i Morup med omnejd för att främja turism och lokal gemenskap.

Framtidsbanken ger bidrag till idéförverkligare

Höstens utdelning är den tjugoförsta omgången och nu har ytterligare drygt två miljoner kronor beviljats till 44 lokala projekt.

– Vi på Falkenbergs Sparbank är stolta över Framtidsbanken, en viktig del av Sparbanksidén. Genom vårt stöd är syftet att främja unga, idrott, kultur, näringsliv, forskning och utbildning i vårt närområde. Varje ansökningstillfälle ger oss möjligheten att ta del av inspirerande förslag från dedikerade personer som brinner för att driva på utveckling och förbättring. Det är en spännande och givande process att vara en del av, säger Göran Bengtsson, VD Falkenbergs Sparbank.

Sedan 2013 har närmare 800 olika projekt i vår del av Halland fått bidrag från Framtidsbanken. Ansökningsperioder är 1 januari – 30 juni samt 1 juli – 31 december och utdelningen sker vid två tillfällen om året. Nästa ansökningsperiod pågår fram till 31 december 2023.

Framtidsbanken Falkenbergs Sparbank kan du läsa mer om Framtidsbanken.

Dela sidan: