Skriv sökord

Södra Dalarnas Sparbank: Ny konstsnöanläggning ska säkra skidspåren på Brunnsjöberget

I samhället
Erik Andersson, projektledare IFK Hedemora Skidor, har äntligen fått starta klubbens nya snökanoner

Senast uppdaterad: 7 januari, 2021

IFK Hedemora Skidor har ivrigt väntat på minusgrader för att kunna köra igång sin nya konstsnöanläggning på Brunnsjöberget som de investerat i under hösten. Föreningen har satsat 250 000 kr, hälften har Södra Dalarnas Sparbank bidragit med.

– Vi är jätteglada över att ha kunnat göra denna investering och att vi nu äntligen får ta anläggningen i bruk. Nu har vi en modern anläggning med en effektivare snötillverkning. Det förlänger skidsäsongen och lättar bördan för alla våra ideella krafter. I den här satsningen ingår också bredare och omgjorda spår, så vi får plats med så många som möjligt ute på banorna, samtidigt som vi kan ge våra unga den utmaning som idag krävs för att erbjuda en utvecklande längdskidåkning, säger Erik Andersson, projektledare för IFK Hedemora Skidor.

– Att IFK Hedemora Skidor kan erbjuda en ännu bättre skidupplevelse för sina medlemmar och främja folkhälsan för samtliga Hedemorabor är vi väldigt glada över att bidra till. Skidanläggningen på Brunnsjöberget är lika viktig för föreningens barn och ungdomar som för motionären, skolklassen, den dagledige pensionären eller barnfamiljen som vill ta en utflykt till pulkabacken och grilla korv, säger Therese Oljans Backlin, marknadsansvarig på Södra Dalarnas Sparbank.

IFK Hedemora är en aktiv förening med fokus på barn, ungdomar och juniorverksamhet. De har ca 400 aktiva medlemmar där de yngsta är 3 år. Föreningens filosofi och andan i klubben går ut på att genom bredden når de toppen. De peppar, hejar och imponeras av framgångar, men grunden är alltid en bred verksamhet för barn och unga, där gärna hela familjen är engagerad på olika sätt.

Om Södra Dalarnas Sparbank

Som sparbank skiljer vi oss från andra banker. Vår enda aktieägare är Sparbanksstiftelsen Södra Dalarna, tillsammans med den delar vi årligen ut cirka 2 miljoner av våra vinstmedel till projekt och sponsring som bidrar till att utveckla Södra Dalarna till en livskraftig region som människor väljer att leva och verka i. Vi verkar i Avesta, Hedemora och Säters kommuner. Vårt huvudkontor finns i Hedemora och ett filialkontor i Säter. Vi har en affärsvolym på drygt 13 miljarder kronor och 40 medarbetare.

Lena Karlsson
Lena Karlsson
lena.karlsson@sparbankerna.se
Dela sidan: