Skriv sökord

Bergslagens Sparbank: Nydränerad träningsplan för Storfors Hundklubb

Corona I samhället
Bidraget är jätteviktigt för klubbens utveckling, säger Michael Backmann, kassör i klubben.

Senast uppdaterad: 8 januari, 2021

Sedan starten 2011 har Storfors Hundklubb växt stadigt gällande såväl medlemmar som kursutbud. För att förlänga utomhussäsongen förbereder klubben nu ett omfattande dräneringsarbete av träningsplanen. Arbetet finansieras med bidrag från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse.

Michael Backmann är kassör och sitter i styrelsen i Storfors Hundklubb för fjärde året i rad. Han har själv två portugisiska vattenhundar – Rolf och Yngve som är 9 och 7 år gamla.

– I klubben är dock alla hundar välkomna. Samma sak gäller för hundägare. Här finns plats för alla, oavsett om du tävlar, vill gå en kurs eller bara umgås, berättar Michael Backmann.

Storfors Hundklubb grundades 2011 och blev lokal kennelklubb 2013 under länsklubben Värmlands Kennelklubb. Idag består verksamheten av cirka 100 medlemmar, vilket är det högsta medlemstalet sedan starten. Verksamheten drivs som en ideell förening där de egna medlemmarna genomför kurser och tävlingar.

– Vi har flera duktiga medlemmar i klubben som agerar instruktörer inom exempelvis agility, rallylydnad och vanlig lydnad. Vi ser ett rejält ökat intresse för kursverksamheten till följd av att många skaffat ”coronahundar”. Att skaffa hund är utmärkt när vi reser mindre och ger dessutom sällskap, motion och en hobby, säger Michael Backmann.

Storfors Hundklubb anordnar även tävlingar i grenar som agility, rallylydnad, freestyle och nosework. Under 2020 har alla större evenemang dock behövt ställas in, vilket normalt lockar deltagare från hela mellansverige.

– På grund av covid-19 blev 2020 ett mellanår för tävlingsverksamheten. Det innebar dock att ett bra läge för att förbättra träningsplanen i form av dränering. På så vis kommer vi ha en torrare plan som vi kan börja använda tidigare på året, berättar Michael Backmann.

Dräneringsarbetet kommer innebära att delar av planen grävs upp och tillförs dräneringsrör, jord och sand. Planen är att detta arbete ska ske under vintern 2020/2021. För att finansiera arbetet sökte klubben pengar från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse.

– Det här är tredje gången vi söker bidraget, vilket varit jätteviktigt för klubbens utveckling. Som ideell verksamhet hade det varit väldigt svårt att genomföra den här typen av arbete utan pengarna från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse, avslutar Michael Backmann.

Bergslagens Sparbank verkar i och för Bergslagen. Du känner igen oss på det lokala engagemanget och vårt starka kundfokus. Vi finns där våra kunder finns och utgår alltid ifrån kundens behov, när vi utformar rätt produkter och tjänster för kunden.

Vi vet att en fungerande bank är viktigt för att marknaden ska vara välmående. Genom ett ytterst decentraliserat arbetssätt ihop med både lokala kontor och modern teknik, är vi i princip tillgängliga för kunden dygnet runt. Vi har privat- och företagsrådgivare med mandat att fatta egna beslut i affärsfrågor som berör kunden. Det betyder snabba beslut och klara besked för kunden.

Genom egna projekt och sponsring som exempelvis Drömjobbet och Bergslagens Sparbank Cup, eller via vår ägare, Sparbanksstiftelsen Bergslagen, bidrar vi till Näringsliv, Forskning, Utbildning, Idrott och Kultur i Bergslagen. Därmed är varje kund i Bergslagens Sparbank med och utvecklar samhället vi bor och verkar i. Eller som vi brukar säga; Tillsammans berikar vi Bergslagen.

Lena Karlsson
Lena Karlsson
lena.karlsson@sparbankerna.se
Dela sidan: