Skriv sökord

Sala Sparbank vill motverka spelberoende

Hållbarhet I samhället
Spelberoendes Riksförbund
Spelberoendes Riksförbund har inlett ett samarbete med Sala Sparbank. Från vänster: Thomas Nilsson, psykolog, Susanne Eriksmoen, medberoende/anhörig och Tommy Strömstedt fd. spelare.

Senast uppdaterad: 25 januari, 2023

Att Sala Sparbank har valt att satsa på att motverka Spelberoende är för att det är en satsning inom deras samhällsengagemang. Spelberoende är ett problem som kan medföra allvarliga konsekvenser för individen själv och dennes omgivning, inte minst på det ekonomiska planet.

Det är viktigt att ta detta problem på allvar och att ta hänsyn till de som drabbas. Vi har därför inlett ett samarbete tillsammans med Spelberoendes Riksförbund som ska ge oss vägledning genom detta allvarliga och svåra ämne. Först ut är hela vår personalstyrka som under två eftermiddagar utbildas av Thomas som är psykolog med specialistkompetens kring beroende och spel om pengar, Tommy som är före detta spelare och Susanne som lever i en relation där hon är medberoende.

Förbygger beroende för de som är i riskzonen

Tommy och Susanne delar sina oerhört starka berättelser om hur ett spelberoende kan påverka den spelande, men även alla de runt omkring, som ens partner, sina barn och arbetskollegor. Thomas ger oss kunskap utifrån hans arbete som psykolog, vad forskningen säger om ämnet och hur statistiken ser ut idag.

– Framåt kommer vi att jobba aktivt gemensamt för att nå ut till ungdomar, försöka förbygga beroende för de som är i riskzonen samt försöka nå fler som har ett beroende eller medberoende för att hitta vägar ut med stöd och hjälp. Förhoppningsvis ska initiativet också inspirera och vägleda andra banker, företag och organisationer till att ta spelmissbruk på allvar, säger Per Skargren, vd på Sala Sparbank.

Vi måste tillsammans arbeta för att hjälpa de som drabbas, men även jobba förebyggande för att färre ska drabbas.

Dela sidan: