Skriv sökord

Unga får chans till drömjobbet via Bergslagens Sparbank

Barn- och ungdom I samhället
Drömjobbet, drömjobb, Bergslagens Sparbank
Ebba Lennhammar, Drömjobbare 2022 via Bergslagens Sparbanks initiativ.

Senast uppdaterad: 26 januari, 2023

För tolfte året i rad har nu Bergslagens Sparbank öppnat ansökningsperioden till Drömjobbet. Ungdomar mellan 17 – 22 år som bor i någon av kommunerna Lindesberg, Nora, Ljusnarsberg och Storfors har möjlighet att söka en plats för att få chans att utveckla en affärsidé och driva företag under sommaren 2023.

Bergslagens Sparbank är ingen vanlig bank. Det finns en ägare lokalt som gillar att ge tillbaka till Bergslagen, ett exempel är via Drömjobbet. Syftet med detta projekt som årligen återkommer, är att stötta och utveckla unga entreprenörer i Bergslagen, något som ligger Bergslagens Sparbank varmt om hjärtat.

– Genom projekt som Drömjobbet bidrar och inspirerar vi nästa generation i näringslivet vilket får Bergslagen att fortsätta utvecklas, säger Ingela Björkman, HR-ansvarig på Bergslagens Sparbank som håller i rekryteringen av Drömjobbarna.

Under 2022 deltog sju ungdomar i Drömjobbet och Ebba Lennhammar, 19 år från Nora, var en av dem. Hennes affärsidé var att genom tryck på egendesignade tygväskor förmedla budskapet om att alla duger som de är, oavsett hur de ser ut.

– Drömjobbet är som det låter, ett drömjobb. Man får ta sina egna idéer och tankar för att sedan skapa eller förverkliga något som man vill göra, säger Ebba Lennhammar.

Emax, en mötesplats för unga entreprenörer

Sommarens jobb inleds med en resa till Emax, en mötesplats i form av ett stort evenemang i Göteborg för Sveriges främsta unga entreprenörer.

– Under Emax hände massa spännande saker, bland annat tävlingar, utmaningar och föreläsningar. Dagarna på Emax var något jag inte kommer att uppleva igen, det var så många drivna ungdomar att inspireras av blandat med många andra positiva intryck, säger Ebba Lennhammar.

Väl tillbaka i Bergslagen håller Janis Lancereau från STARTCentrum i en utbildning kring företagande för alla deltagare. Tillsammans med 10 000 kronor i startbidrag ger detta goda förutsättningar för ungdomarna att gå från affärsidé till verklighet.

www.bergslagenssparbank.se/dromjobbet går det att läsa mer om Drömjobbet. Banken tar emot ansökningar fram till 15 mars och intervjuer sker löpande.

Ebbas hälsning till alla ungdomar som är nyfikna på att driva företag säger Ebba:

– SÖK! Ni har inget att förlora. Med Drömjobbet kommer ny kunskap, vänner från hela Sverige och erfarenheter att använda framåt i livet. Drömjobbet var bland det roligaste jag gjort och jag är väldigt tacksam att jag fick möjligheten att vara med i detta, avslutar Ebba Lennhammar.

Läs hela intervjun med Ebba på Bergslagens Sparbanks hemsida.

För frågor kring Drömjobbet, kontakta HR-ansvarig Ingela Björkman, dromjobbet@bergslagenssparbank.se.

Om Bergslagens Sparbank

Bergslagens Sparbank verkar i och för Bergslagen. Du känner igen oss på det lokala engagemanget och vårt starka kundfokus. Vi finns där våra kunder finns och utgår alltid ifrån kundernas behov, när vi utformar rätt produkter och tjänster för kunden.

Vi vet att en fungerande bank är viktigt för att marknaden ska vara välmående. Genom ett ytterst decentraliserat arbetssätt ihop med både lokala kontor och modern teknik, är vi i princip tillgängliga för dig dygnet runt. Vi har privat- och företagsrådgivare med mandat att fatta egna beslut i affärsfrågor som berör dig. Det betyder snabba beslut och klara besked för dig som kund.

Genom egna projekt och sponsring som exempelvis Drömjobbet och Bergslagens Sparbank Cup, eller via vår ägare, Sparbanksstiftelsen Bergslagen, bidrar vi till Näringsliv, Forskning, Utbildning, Idrott och Kultur i Bergslagen. Därmed är du, som kund i Bergslagens Sparbank, med och utvecklar samhället vi bor och verkar i. Tillsammans berikar vi Bergslagen.

Tänk dig att varje match är en hemmamatch, där alla parter vinner. Det är så vi jobbar i Bergslagens Sparbank. Vi är Hängiven dig.

Dela sidan: