Skriv sökord

Sparbanken Nord stöttar Skellefteå Floorball Cup – världens mest inkluderande innebandycup

Barn- och ungdomsidrott I samhället
Skellefteå Floorball Cup - världens mest inkluderande innebandycup
Nya samarbetspartners och visionen att skapa världens mest inkluderande - och roligaste - innebandycup. Jonas Fahlman tar tacksamt emot beviset på samarbetet av Erika Mattsson och Anna Boström från Sparbanken Nord.

Senast uppdaterad: 24 januari, 2023

Sparbanken Nord går in som samarbetspartner till det nya idrottsevenemanget Skellefteå Floorball Cup, världens mest inkluderande innebandycup.

– Ett värdefullt tillskott för oss som bidrar starkt för oss till att kunna göra den första upplagan av Skellefteå Floorball Cup så rolig och meningsfull som vi vill göra den för alla deltagare. Vi känner en ödmjuk tacksamhet för stödet från Sparbanken Nord, säger Jonas Fahlman, general manager, Skellefteå Floorball Cup.

Skellefteå Floorball Cup arrangeras för första gången över valborgshelgen, 28/4–1/5, i sju centrala arenor i Skellefteå.

SFBC är öppen för alla att delta i med klasser för licensierade spelare från de yngsta till de äldsta, klasser i parainnebandy samt en öppen klass och en företagsklass för motionärer.

– Vår inkludering sticker verkligen ut i positiv mening. Hos oss får precis alla vara med, säger Jonas Fahlman.

Vill bli världens största innebandycup

Skellefteå Floorball Cup har redan ett 70-tal lag, varav några utländska, anmälda inför genomförandet om drygt tre månader.

– Målet med den första upplagan är att nå 100 deltagande lag och det har vi goda förhoppningar om att till och med kunna överträffa. På sikt har vi visionen att bli världens största innebandycup men ingenting är viktigare än missionen, att vi ska vara världens roligaste innebandycup, säger Jonas Fahlman och nämner Piteå Summer Games som en stor förebild:

– Jag har haft förmånen att besöka Piteå Summer Games både som ledare och åskådare. Det är fantastiskt att se hängivenheten, engagemanget och de gemensamma krafterna som byggt upp en riktigt stor lokal idrottscup.

Sparbanken Nord vill sprida glädje och gemenskap

Sparbanken Nord blir samarbetspartner till Skellefteå Floorball Cup. En del av bankens stöd går till att skapa aktiviteter som inspirerar spelarna men också stärker ledarskapet och föräldraskapet inom idrotten.

— Vi vill vara en kraft i samhället och stötta satsningar som utvecklar Skellefteå och hela vår region. Skellefteå Floorball Cup är en sådan satsning där vi ser möjligheter att skapa gemenskap och glädje för barn och unga och samtidigt sätta guldkant på turneringen genom lärande aktiviteter som utvecklar både barn, unga och ledare säger Erika Mattsson, Chef Hållbarhet och Samhälle på Sparbanken Nord.

Läs mer om turneringen på www.skellefteafloorballcup.se

Dela sidan: