Skriv sökord

Orusts Sparbank inleder samarbete med CleanSea för ett renare hav

Hållbarhet I samhället
Mikaela och Lukas Julher från CleanSea vid städning i Ulebergshamn 2022

Senast uppdaterad: 12 februari, 2024

Orusts Sparbank är glada och stolta över att kunna tillkännage sitt nya samarbete med CleanSea, en organisation grundad av tvillingarna Lukas och Mikaela Julher, vars passion för havet och Bohuskusten har lett till en gemensam strävan efter en renare kustlinje.

Orusts Sparbank vill genom engagemanget sätta fokus på vår lokala miljö och på ett konkret sätt bidra till en renare kustmiljö för alla som bor på och som besöker Orust.

Hållbarhet i fokus: Ett kilo plast per ny kund

För varje ny kund som väljer att bli en del av Orusts Sparbank under 2024 kommer CleanSea att genomföra insatser för att ta bort ett kilo plast från haven. Det gemensamma målet är att avlägsna ett ton havsskräp under året.

Detta initiativ illustrerar bankens vilja att inte bara vara en sparbank utan också en positiv kraft för miljön.

– Vi är mycket glada över att inleda detta spännande samarbete med CleanSea. Som lokal sparbank strävar vi alltid efter att vara en positiv kraft för samhället, och detta partnerskap är ett konkret steg mot en mer hållbar framtid. Vi tror att vi tillsammans med CleanSea kan göra en verklig skillnad och bidra till att skapa en renare kust och ett friskare hav runt Orust, säger Orusts Sparbanks vd Mikael Gustafsson.

Motiverade av en gemensam vision: Ett ton plast från haven

CleanSea föddes 2019 av tvillingarna Juhler som sedan barnsben tillbringat somrarna längs Sveriges västkust.

– Vi är supertaggade på att komma igång med samarbetet med Orusts Sparbank! Det blir ett av våra större samarbeten hittills. Under 2024 kommer man kunna se CleanSea städa runtomkring Orust, främst på västsidan som är mest drabbad av havsplast som flyter i land med havsströmmarna, säger Lukas Juhler.

Relaterade länkar

Nytt samarbete för ett renare hav (orustsparbank.se)
CleanSea (cleansea.co)

Om Orust Sparbank

Orusts Sparbank är som fristående sparbank inte som vilken bank som helst. Vi har t.ex. inga enskilda ägare som kräver vinstutdelning. Vi verkar lokalt till skillnad från andra banker som bara har lokala kontor och vi bidrar även till en stark lokal tillväxt och utveckling. Genom att verka lokalt och stödja samhällsnyttiga projekt, exempelvis genom att främja näringsliv, utbildning, idrott och kultur, kan vi vara med och skapa ett livskraftigt samhälle.

Kerstin Olby
Kerstin Olby
Kommunikatör för Sparbankernas Riksförbund
kerstin.olby@sparbankerna.se
Dela sidan: