Skriv sökord

Framtidsbanken bidrar: Vi sätter färg på Falkenberg

Corona I samhället
Vi sätter färg på Falkenberg

Senast uppdaterad: 27 juli, 2020

Sommarpärlan Falkenberg är ett populärt resmål känt bland annat för sina många konserter, revyer och teaterföreställningar. I år satte coronapandemin stopp för de traditionella eventen – men inte för nya initiativ.
”Vi sätter färg på Falkenberg” är ett projekt där många mindre kulturevent kommer att dyka upp där man minst anar.

Mellan 6-26 juli kommer över 100 överraskningar dyka upp. Det blir bland annat
• pop up-dans
• novelluppläsning
• gatuteater
• konserter
• trumpetsolo
• sång från Ätran
• konstinstallationer
• flashmob
Även den som inte är på plats kan njuta av upplevelsen i efterhand genom filmer som publiceras på Destination Falkenbergs facebooksida.
Positiv respons
Andreas Sköld i Falkenbergsrevyn, programproducent i projektet och en av dem som fick idén, fick tvärt ställa in sina scenframträdanden på Falkenbergsrevyn i våras. Där var målet fullsatt i salongen och stående ovationer.
– Nu jobbar vi på ett helt annat sätt. Redan första dagen, när jag såg hur vår pianist på Rådhustorget förvandlade människors väg mellan a och b från en vanlig promenad till en promenad med ett leende på läpparna, då kände jag att vi har lyckats. I projektet jobbar ett 60-tal personer, och på bara några veckor har vi visat att i Falkenberg kan vi kraftsamla på kort tid, vi ställer om och lever vidare, säger han.
Följer myndigheternas rekommendationer
Alla medverkande har fått strikta instruktioner om att aktiviteter kan behöva avbrytas om det samlas för många nyfikna.

Finansiering från Falkenbergs sparbank och Destination Falkenberg
Totalt kostar projektet 500 000 kronor. 200 000 kronor kommer från Destination Falkenberg och 300 000 är projektpengar från Falkenbergs Sparbanks Framtidsbank.
– Denna sommar har många evenemang ställts in. Därför känns det positivt att genom Framtidsbanken kunna stötta den hårt drabbade kultur- och nöjessektorn och samtidigt bidra till aktiviteter som förgyller sommaren för såväl invånare som turister i Falkenberg under juliveckorna, säger Göran Bengtsson, ordförande i Framtidsbankskommittén och VD, Falkenbergs Sparbank.
Om Framtidsbanken:
Falkenbergs Sparbanks Framtidsbank skapar möjligheter och satsar gärna på nytänkande projekt med stöd till föreningar, organisationer och företag. Sammanlagt har drygt 40 miljoner kronor beviljats till projekt som främjar en positiv samhällsutveckling i lokalsamhället. Näringsliv, skola, kultur och idrott har alla fått ta del av miljonerna från Framtidsbanken.
Läs mer på falkenbergssparbank.se/framtidsbanken om vilka som fått projektbidrag.

För mer information:
Andreas Sköld, programproducent (kan hjälpa till med tid, plats, kontakter och högupplösta bilder) 073-651 46 49
Johan Bengtsson, projektledare på Destination Falkenberg 073-866 13 33
Göran Bengtsson, VD, Falkenbergs Sparbank: 072-545 50 85, 0346-550 85

Dela sidan: