Skriv sökord

Behovet av lokal banknärvaro är större än någonsin

Lokalt perspektiv Opinion
Leksands Sparbank kontor i Djurås

Senast uppdaterad: 8 juni, 2023

Tillströmningen av nya kunder har varit större än väntat. Likaså har behovet av en närvarande bank med ett fysiskt kontor blivit alltmer påtaglig. När Leksands Sparbank summerar första året med kontor i Djurås är det en bekräftelse på att lokal närvaro är nyckeln framåt.

I juni förra året öppnade Leksands Sparbank ett nytt kontor. Tillsammans med Fastighetsbyrån i Gagnef flyttade de in i nyrenoverade lokaler i Lindberghallen i Djurås. Ett år senare kan VD Björn Rinstad blicka tillbaka på en lyckad satsning.

– Att öppna ett nytt kontor är en milstolpe i Sparbankens historia och en riktigt stor satsning. Därför är det väldigt glädjande att konstatera att satsningen gått hem. Vi har fått ett fantastiskt mottagande av både gamla och nya kunder. Under året har det också blivit uppenbart hur viktigt och uppskattat det är att finnas ännu närmare våra kunder, säger Björn Rinstad.

Sparbanken utvecklar och stärker bygden

Gagnefs kommun har varit en del av Leksands Sparbanks verksamhetsområde i över 100 år. Men med ett kontor menar Björn Rinstad att det blir ännu lättare att vara den bank de vill vara. Målet för Sparbanken är att utveckla och stärka bygden, där vinsten återinvesteras i det lokala. Exempel på insatser från det gångna året i Gagnefs kommun är en miljon till renoveringen av Kyrkälvbron i Dala-Floda, stöd till kvinnojouren samt samarbeten med stort antal kultur-och idrottsföreningar.

– Jag är glad att kunderna uppskattar att vi gör saker och ting på vårt sätt, som att vår vinst går tillbaka till det lokala. Vi märker dessutom att det finns ett stort behov av en bank som har dörren öppen och är närvarande. Tillströmningen av nya kunder har varit över förväntan och det tar vi som ett tydligt tecken på att det är helt rätt att gå mot strömmen och öppna nytt kontor i tider när andra aktörer stänger ner och centraliserar sina verksamheter, säger Björn Rinstad.

1-årsdagen uppmärksammas på kontoret i Djurås tisdag 13 juni. Klockan 15–18 blir det tårta och kaffe, tipspromenad samt ansiktsmålning för barnen.

Om Leksands Sparbank

Oss äger ingen. Leksands Sparbank är en fristående bank utan aktieägare. Vårt mål är att människor och företag i bygden ska må bra och utvecklas. Vår vinst återinvesteras för att bygden ska blomstra. Vi är nämligen ingen vanlig bank. Leksands Sparbank har kontor i Leksand, Rättvik och Djurås.

leksandssparbank.se

Kerstin Olby
Kerstin Olby
Kommunikatör för Sparbankernas Riksförbund
kerstin.olby@sparbankerna.se
Dela sidan: