Skriv sökord

UF-alumner från hela landet välkomnas till Norrbotten

Företagande I samhället Ung Företagsamhet
Erika Mattsson, Chef Hållbarhet och Samhälle på Sparbanken Nord.

Senast uppdaterad: 18 augusti, 2023

UF alumni weekend arrangeras 18-20 augusti i Luleå av UF Norrbotten. Unga vuxna som ingår i nätverket för tidigare UF-företagare välkomnas då till Norrbotten och Luleå. Sparbanken Nord stöttar satsningen; “Det är ett spännande event där vi har möjlighet att marknadsföra vår region”, säger Erika Mattsson Sparbanken Nord.

Syftet med UF alumni Weekend är att samla UF-alumner från hela Sverige och stimulera till fortsatt företagsamhet och nätverkande. Alumni Weekend är en attraktiv aktivitet för UF-alumner och avser att koppla an till UF alumnis tre ledord: entreprenörskap, kontaktnät och personlig utveckling. Under eventet sker nätverkande, inspiration kring ämnet entreprenörskap och case-uppdrag tillsammans med lokala företag som ska bidra till personlig utveckling hos individerna som deltar.

Turen har nu kommit till Norrbotten att arrangera detta event och i helgen välkomnas cirka 100 före detta UF-elever från hela landet till Luleå. Konceptet ägs av Ung Företagsamhet Sverige men genomförs och projektleds regionalt. My Bergström, som jobbar som projektledare på Ung Företagsamhet Norrbotten, ansvarar för eventet.

— Vi vill såklart visa upp allt häftigt som händer i vår region och ge dessa unga vuxna det bästa av Luleå och Norrbotten. Under helgen kommer det att ske företagsbesök, föreläsningar om den gröna omställningen men också om mjuka värden kopplat till entreprenörskap och mycket mer. Vi vill visa upp Norrbotten som en plats där man kan leva, bo och verka. Tillsammans med näringsliv, lokala företag – små som stora – och personer som är verksamma här hoppas vi väcka intresset för Norrbotten hos dessa individer, säger My Bergström.

Här får både små och stora företag plats

Sparbanken Nord är sedan många år stor samarbetspartner till Ung företagsamhet Norrbotten, och går även in och stöttar det särskilda eventet UF alumni Weekend.

— Det är ett spännande event där vi har en fin möjlighet att marknadsföra vår region till unga vuxna från hela landet. Vi vill också passa på att lyfta mångfalden av entreprenörskap. Här får både små och stora företag plats, och inom alla områden, säger Erika Mattson Chef Hållbarhet och Samhälle på Sparbanken Nord. Välkommen till Norrbotten!

Läs mer om UF alumni Weekend här

Dela sidan: