Skriv sökord

Häradssparbanken Mönsterås öppnar filial i Oskarshamn

I samhället
Häradssparbanken Mönsterås öppnar filial i Oskarshamn

Senast uppdaterad: 21 augusti, 2023

Häradssparbanken Mönsterås expanderar och öppnar ett rådgivningskontor centralt i Oskarshamn under hösten 2023.

Häradssparbanken finns idag i huvudsak på en regional marknad och har haft en mycket stark tillväxt de senaste åren. Huvudkontoret kommer fortsatt att finnas i Mönsterås där banken grundades för 113 år sedan.

– Vi har sedan länge haft många kunder i Oskarshamn och idag uppgår de till cirka 25 % av vår kundbas. Som Sparbank tror vi på personliga möten och närhet till våra kunder, därför känns en etablering i Oskarshamn som ett naturligt steg i bankens utveckling. Nu kommer vi vara ännu mer tillgängliga för en stor andel av våra kunder och kunna ge dem en ännu bättre service, säger Christel Ödell, VD på Häradssparbanken Mönsterås, och fortsätter

– Det känns fantastiskt att vi som en lokal bank kan ta detta steg och öppna ett nytt kontor, särskilt på en ort där andra banker väljer att lämna eller dra ner på service. Som fristående sparbank fattar vi alla beslut lokalt i Mönsterås och vi ser fram emot att kunna leverera ekonomisk livskvalitet närmare våra kunder i Oskarshamn.

Om Häradssparbanken Mönsterås

Häradssparbanken Mönsterås grundades 1910 och är en av landets 58 fristående Sparbanker. En Sparbank är i många delar väldigt olik en traditionell storbank. En av skillnaderna är att en Sparbank saknar ägare som ställer krav på avkastning. I stället för att dela ut bankens överskott till ägare stannar kapitalet kvar i banken för att garantera bankens långsiktiga styrka och möjliggöra ett lokalt samhällsengagemang som håller landsbygden levande.

Lokal förankring med lokalt beslutsfattande, kompetenta medarbetare och en stark
vilja att göra våra kunder nöjda har gjort att vi idag är en växande bank med cirka 11 miljarder i affärsvolym. Häradssparbanken Mönsterås har en lång tradition med nöjda bankkunder, på såväl privat- som företagsmarknaden. Detta ger oss en bra grund för vår fortsatta utveckling och tillväxt.
www.haradssparbanken.se

Dela sidan: