Skriv sökord

Hållbarhet allt viktigare för företagens framgång

Företagande Hållbarhet I samhället
Evelyn Hult, grundare och vd i BOSS Business Women

Senast uppdaterad: 28 februari, 2024

Att ha hållbarhet på agendan är ett måste för alla företag idag. Ändå är det en stor utmaning för många företagare att veta hur de ska göra hållbarhet till en naturlig – och lönsam – del av verksamheten. Därför går tre dalaaktörer samman för att lyfta frågan om hur hållbarhet kan bli en framgångsfaktor.

Intresset för hållbarhet och hållbarhetsfrågor är större än någonsin. Det är inte minst något som Evelyn Hult, grundare och vd i BOSS Business Women, märker tydligt.

– Vi pratar ständigt om hållbarhet på våra nätverksträffar och kurser. För oss är det jätteviktigt att vi som företag förstår vår roll i hållbarhetsarbetet och tar ansvar. Det lilla vi gör i vardagen kan få stora effekter på framtiden. Vi vill bidra till att näringslivet blomstrar, ta vara på vår bygd och de idéer och företag som föds här. Vi vill vara ett bränsle till entreprenörernas motor och både inspirera och sprida kunskap samt nya kontaktytor, säger Evelyn Hult.

Nätverksträff om hållbar framgång för företag

Därför är de en av initiativtagarna till den nätverksträff som anordnas på Moraparken i Mora den 12 mars, tillsammans med Almi GävleDala och Leksands Sparbank. Temat är “Hållbar framgång i Siljansbygden” och fokus ligger på hur företag kan göra hållbarhetsfrågan till en konkurrensfördel. På scenen står bland andra författaren Mikael Botnen Diamant, som arbetar med att hjälpa företag med deras omställning mot mer hållbara affärsmodeller. Även det lokala finns representerat i form av Ellinor Sparby, hållbarhetschef på Moramast, som talar om hur de arbetar för att nå sina högt uppsatta hållbarhetsmål.

– Hållbart företagande är en klok strategi och en investering i framtiden. Genom att arbeta hållbart i din verksamhet kan du minska kostnader, öka effektiviteten och attrahera både kunder och medarbetare som värdesätter ett ansvarsfullt företagande. Almi har väl beprövade metoder för att hjälpa företag att snabbare nå sina mål och stå rustade för framtiden, säger Anna Rosengren, vd Almi GävleDala.

Hållbart företagande gör skillnad i mötet med banker och investerare

I framtiden kommer hållbarhetsarbetet bli en ännu viktigare parameter i ett investerings- och finansieringsperspektiv. Något som inte minst är tydligt från sparbankens håll.

– Att som företag arbeta aktivt med hållbarhet gör skillnad i mötet med banker och investerare. Det handlar om att bygga långsiktigt hållbara företag, som kan finnas kvar och fungera även i framtiden. Om vi tillsammans kan se till att alltfler av regionens företag jobbar mot det målet kan vi göra Dalarna både hållbart och attraktivt, säger Björn Rinstad, vd på Leksands Sparbank.

Om ”Hållbar framgång i Siljansbygden”

Evenemanget ”Hållbar framgång i Siljansbygden: Så gör du hållbarhet till en konkurrensfördel i ditt företag” anordnas på Moraparken i Mora, tisdag den 12 mars kl 14.30.

På scen står bland andra författaren och hållbarhetsinspiratören Mikael Botnen Diamant, som arbetar med att hjälpa företag med deras omställning mot mer hållbara affärsmodeller. Även Ellinor Sparby, hållbarhetschef på Moramast, talar om deras hållbarhetsresa och deras högt uppsatta målsättningar.

Evenemanget är ett gemensamt initiativ av BOSS Business Women, Leksands Sparbank och Almi.

Läs mer: leksandssparbank.se/boss

Dela sidan: