Skriv sökord

Sparbanksbössan bidrog med över en halv miljon till Musikhjälpen

Aktuellt
Sparbanken Eken var på plats när Musikhjälpen sände från Växjö.

Senast uppdaterad: 16 januari, 2024

Vid årsskiftet gick insamlingen i mål för Sparbanksbössan, där flera av landets Sparbanker gått samman för att tillsammans med bland annat kunder och anställda samla in pengar till Musikhjälpen. Totalt samlades nästan 60 miljoner kronor in till Radiohjälpen, varav drygt en halv miljon genom Sparbanksbössan.

Sveriges Sparbanker finns runtom i landet och engagerar sig oftast i lokala projekt. Men sedan tre år tillbaka är det många Sparbanker som stöttar Musikhjälpen trots att pengarna går till globala projekt.

– Det som sker globalt påverkar oss även lokalt. Musikhjälpen är ett bra tillfälle för Sparbankerna att gemensamt engagera sig. Grunden till Sparbanksidén är att hjälpa människor till en hållbar ekonomi och en bättre framtid, därför stöttar vi Radiohjälpens viktiga arbete, säger Björn Elfstrand, VD på Sparbankernas Riksförbund.

Pengarna från 2023 års insamling går till att motverka svält med temat ”ingen ska behöva dö av hunger”. Engagemanget har varit stort, både genom interna utmaningar och insättningar från Sparbanker samt från medarbetare, kunder och stiftelser. Sparbanksbössan blev därför en av de största insamlingsbössorna.

Följande Sparbanker har deltagit och bidragit till de 523 191 kronor som samlades in i Sparbanksbössan:

Almundsryd Sparbanksstiftelse
Bergslagens Sparbank
Bjursås Sparbank
Ekeby Sparbank
Falkenbergs Sparbank
Fryksdalens Sparbank
Hälsinglands Sparbank
Häradssparbanken Mönsterås
Ivetofta Sparbank i Bromölla
Laholms Sparbank
Leksands Sparbank
Mjöbäcks Sparbank
Norrbärke Sparbank
Sala Sparbank
Skurups Sparbank
Sparbanken Eken
Sparbanken Göinge
Sparbanken i Enköping
Sparbanken Skåne
Sparbanken Tranemo
Sparbanken Västra Mälardalen
Sparbankernas Riksförbund
Sparbanksstiftelsen Bergslagen
Södra Dalarnas Sparbank
Sölvesborg-Mjällby Sparbank
Sörmlands Sparbank
Tidaholms Sparbank
Tjustbygdens Sparbank
Tjörns Sparbank
Westra Wermlands Sparbank
Ålems Sparbank
Åse Viste Sparbank

Om Musikhjälpen

En decembervecka om året engagerar Musikhjälpen hela Sverige i kampen mot en mänsklig katastrof. Tre programledare blir inlåsta i en glasbur på ett torg för att sända radio och tv dygnet runt i 144 timmar. 2023 var Oscar Zia, Linnea Wikblad och Sofia Dalén programledare och som låstes in i buren på Stortorget i Växjö 11 – 17 december.
Sveriges bästa artister, kända profiler och engagerade personer går ihop för att sprida kunskap, samla in pengar och stötta människor som kämpar för rätten till ett värdigt liv. Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen sedan 2008.

Kerstin Olby
Kerstin Olby
Kommunikatör för Sparbankernas Riksförbund
kerstin.olby@sparbankerna.se
Dela sidan: