Skriv sökord

Sparbanken Tanums städdag gav halv miljon kronor till föreningar

Hållbarhet I samhället
strandstädning, Sparbanken Tanum,
Sparbanken Tanums strandstädardag. Fotograf: Jens Ohlson

Senast uppdaterad: 6 maj, 2022

Nästan 1000 personer samlade skräp i Väddö Naturreservat utanför Fjällbacka i helgen och hjälpte samtidigt Sparbanken Tanum att dela ut en halv miljon kronor till lokala föreningar.

I söndags anordnade Sparbanken Tanum en strandstädardag på Veddö Naturreservat utanför Fjällbacka. Varje person som kom och strandstädade fick sponsra en valfri förening. En lista över vilka föreningar man kunde välja på fanns på plats. Närmare 1000 personer kom till lilla Veddö och ett stort antal säckar med skräp samlades in. I utbyte delas en halv miljon kronor ut till föreningslivet.

– Det är vid tillfällen som dessa som vi ser att vår affärsidé, sparbanksidén, verkligen fungerar. Vi alla hjälps åt och gör en insats för miljön, i utbyte kan vi som Sparbank sponsra föreningslivet, säger Henrik Carlsson, marknadschef och sponsoransvarig på Sparbanken Tanum.

– Att det skulle komma så här mycket folk hade vi aldrig kunnat drömma om. Det blev ett mycket lyckat evenemang och att se folks engagemang för miljön och föreningslivet är så himla roligt”, säger Emma Schröder, privatrådgivare på Sparbanken Tanum och som var en av de anställda på plats under dagen.

Om Sparbanken Tanum

Är det egentligen nån skillnad mellan olika banker? Man sparar, lånar och betalar, får hjälp med familjejuridik och försäkringar. Rådgivarna är licensierade och kunniga, för sån är lagen. Så är det egentligen någon skillnad mellan olika banker? Jo, Sparbanken Tanum är en annorlunda bank. Vi är självständiga och fattar alla beslut här i norra Bohuslän. Pengarna som du sparar, lånar någon annan här hemma. Dina sparpengar och bankens vinster stannar kvar här och gör bygden starkare.

sparbankentanum.se

Dela sidan: