Skriv sökord

Hyllning till Roslagsblomman på inspirationskväll med Morgan Alling

I samhället
Morgan Alling hos Roslagens Sparbank
Morgan Alling hos Roslagens Sparbanks inspirationskväll.

Senast uppdaterad: 15 december, 2023

Roslagens Sparbanks Stiftelser bjöd in till ”Inspiration Roslagen” där de överraskade Roslagsblomman med ett bidrag på 100 000 kronor. Gästade Norrtälje gjorde skådespelaren, regissören och föreläsaren Morgan Alling som pratade under rubriken ”Besvärliga människor”. Det blev många glada skratt, en hel del igenkänning och även många nya insikter.

Kvällen inleddes med att fira föreningen Roslagsblomman, som funnits i tio år och som bankens stiftelser stöttat sedan dess. Först skedde en utdelning av ett bidrag på 20 000 kronor som föreningen ansökt om. Att de dessutom fick ett bidrag på ytterligare 100 000 kronor kom som en total överraskning för den ideella föreningen. Pengarna ska gå till Roslagsblommans enormt viktiga insats för att barn i ekonomiskt utsatta familjer ska få en meningsfull fritid.

Roslagsblomman 10 år

Under kvällen auktionerades även den allra första Roslagsblomman från 2013 ut, där kvällens föreläsare Morgan Alling höll i auktionsklubban. Det högsta budet, som landade på 2000 kronor, var från Rånäs slott så det allra första exemplaret kommer framöver husera på slottet.

Morgan Alling bjöd sedan på en tänkvärd föreläsning som tog avstamp i hans egen brokiga bakgrund som barnhemsbarn. Han varvade klokskap med både humor, värme och yviga gester. Publiken fyllde Culinar i Norrtälje denna måndagskväll, och verkade ha en mycket trevlig och inspirerande kväll.

Dela sidan: