Skriv sökord

Skurups Sparbank öppnar bankkontor i Svedala

Aktuellt
Skurups Sparbanks VD Inga-Lill Hellberg

Senast uppdaterad: 15 december, 2023

Skurups Sparbank är ingen vanlig bank. När många andra banker lägger ner bankkontor öppnar de nytt. Kring sommaren 2024 kommer Skurups Sparbanks nya bankkontor att öppna portarna vid Stortorget i centrala Svedala.

Som sparbank grundar de sin verksamhet på lokal närvaro och närhet till sina kunder. Med en värdegrund som bygger på Personlig – Engagerad – Långsiktig vill Skurups Sparbank ge befintliga och nya kunder i Svedalaområdet en levande sparbank på orten.

– Att vi valt just Svedala beror på att vi redan nu har många kunder i och runt Svedala, mycket tack vare närheten till Skurup. Med tåget tar det ju bara 10 minuter att åka mellan orterna, säger Skurups Sparbanks VD Inga-Lill Hellberg.

– Både privatpersoner och företagare har hört av sig till oss och uppmanat oss att öppna bankkontor i Svedala, vilket har uppmuntrat oss att göra slag i saken, fortsätter hon.

Skurups Sparbank viktig för lokalsamhället

I över 140 år har Skurups Sparbank varit en del av det lokala samhället i Skurup och investerat delar av sitt överskott i området. De senaste tio åren har banken delat ut närmare 20 miljonen kronor genom sponsring, Miljonen och andra bidrag.

– Det fina med en Sparbank är att vi inte har några aktieägare som ska ha utdelning. I stället ger vi tillbaka till området vi är verksamma i. Så ju fler kunder vi får i Svedalaområdet desto mer kan vi bidra till Svedalas utveckling och föreningsliv, förtydligar Inga-Lill.

Avslutningsvis hälsar Inga-Lill och hennes personal, redan nu, nya som gamla kunder varmt välkomna till bankkontoret i Skurup.

Kerstin Olby
Kerstin Olby
Kommunikatör för Sparbankernas Riksförbund
kerstin.olby@sparbankerna.se
Dela sidan: