Skriv sökord

Bergslagens Sparbank: Drömjobbare får pitcha hos Creative Dragons

Barn- och ungdom I samhället Skola
Creative Dragons

Senast uppdaterad: 8 december, 2020

Under sommaren startade läkarstudenten Ismael Hamoudi upp sin affärsidé om att skapa en app för att kartlägga elevers psykiska hälsa i grundskolan. Detta var en del i Bergslagens Sparbanks projekt Drömjobbet, där unga entreprenörer får chans att testa sina affärsidéer. Efter sommaren har Ismael fortsatt utvecklingen av appen och en prototyp är framtagen.

I samarbete med Örebro universitet har de även gjort en marknadsundersökning med elevhälsan på 10 skolor i Bergslagen och Mälardalen där man undersökt hur skolorna idag jobbar med frågan. Vanligtvis så sker det i pappersform 1-2 gånger per år. I Ismaels version, som inte bara är digital och väldigt pedagogisk för barnen med bilder och emojis, så är tanken att detta ska kunna kontrolleras varje vecka. På så vis får skolan, pedagoger och elevhälsan chans att snabbt kunna identifiera och ingripa om någon elev mår psykiskt dåligt. Möjligheten till effektiv uppföljning och statistik ökar också avsevärt. Samtliga tillfrågade ställde sig mycket positiva till Ismaels app.

Nu har Ismael, tillsammans med sex andra, blivit utvald att få pitcha sin idé inför Creative Dragons i Örebro. Creative Dragons är ett pitchevent som arrangeras i Örebro där entreprenörer får chansen att pitcha sin affärsidé inför en grupp investerare. Som arrangör av Drömjobbet är banken oerhört stolta att vår Drömjobbare Ismael får chansen och önskar honom Stort Lycka till!

I år sker pitcheventet digitalt och går av stapeln torsdag 10 december kl 17.00.

Mer info finns på http://www.creativedragons.se/ samt https://www.facebook.com/creativedragonsorebro

Kontaktuppgifter:
Ismael Hamoudi
076-2547339
Ismaelizze1999@gmail.com

Ämnen
Samhälle Datorer, datateknik, programvaror Friskvård Sociala frågor, allmänt Ekonomi, finans Barn, ungdom Ekonomi Mental hälsa Privatekonomi
Taggar
samhällsengagemang nora bergslagen sommarjobb bidrag bank entreprenör unga

Bergslagens Sparbank verkar i och för Bergslagen. Du känner igen oss på det lokala engagemanget och vårt starka kundfokus. Vi finns där våra kunder finns och utgår alltid ifrån kundens behov, när vi utformar rätt produkter och tjänster för kunden.

Vi vet att en fungerande bank är viktigt för att marknaden ska vara välmående. Genom ett ytterst decentraliserat arbetssätt ihop med både lokala kontor och modern teknik, är vi i princip tillgängliga för kunden dygnet runt. Vi har privat- och företagsrådgivare med mandat att fatta egna beslut i affärsfrågor som berör kunden. Det betyder snabba beslut och klara besked för kunden.

Genom egna projekt och sponsring som exempelvis Drömjobbet och Bergslagens Sparbank Cup, eller via vår ägare, Sparbanksstiftelsen Bergslagen, bidrar vi till Näringsliv, Forskning, Utbildning, Idrott och Kultur i Bergslagen. Därmed är varje kund i Bergslagens Sparbank med och utvecklar samhället vi bor och verkar i. Eller som vi brukar säga; Tillsammans berikar vi Bergslagen.

Dela sidan: