Skriv sökord

Vid Sparbanksstämman 2024 sker ändringar i Sparbanken Västra Mälardalens styrelse och ledning

Aktuellt
Grönt ramverk, hållbarhetsarbete, Sommaraktiviteter för ungdomar, Mikael Bohman
Mikael Bohman, VD Sparbanken Västra Mälardalen

Senast uppdaterad: 30 mars, 2023

Sparbanken Västra Mälardalen planerar och agerar för framtiden. I samband med Sparbanksstämman i mars 2024 avgår styrelseordförande Lars-Erik Wige. Mikael Bohman, idag VD på Sparbanken, står till förfogande för att bli ny ordförande för styrelsen i banken.

Mikael Bohman har varit VD på Sparbanken Västra Mälardalen i nästan 20 år. Han har drivit utveckling och initierat förändringar både för banken och regionen i sin roll. Hans erfarenhet och kunnande är något nuvarande styrelse och huvudmän i banken vill ta vara på.

– Vi vill säkerställa att Mikaels kompetens och erfarenhet inom bank/finans, samt regional utveckling stannar här i Västra Mälardalen och fortsätter att göra nytta för banken en lång tid framöver, säger Lars-Erik Wige.

– Valberedningen har ställt frågan till Mikael Bohman om han står till förfogande att bli ny styrelseordförande i samband med Sparbanksstämman 2024. Och han har svarat ja på frågan, säger valberedningens ordförande Mats Landqvist.

Ny VD sökes till Sparbanken Västra Mälardalen

Det betyder alltså att Mikael Bohman lämnar sin VD-post i samband med Sparbanksstämman 2024 och kommer att föreslås som ny ordförande vid stämman. Inom kort inleds rekryteringsprocessen att hitta ny VD till banken. I processen samarbetar styrelsen med rekryteringsfirman Novare.

– Vår plan är att presentera en ny VD i god tid innan stämman nästa år, säger Lars-Erik Wige.

Kerstin Olby
Kerstin Olby
Kommunikatör för Sparbankernas Riksförbund
kerstin.olby@sparbankerna.se
Dela sidan: