Skriv sökord

Falkenbergs Sparbank delar ut 2 miljoner via Framtidsbanken

I samhället
Falkenbergs Sparbank ger bidrag till föreningar via Framtidsbanken

Senast uppdaterad: 30 mars, 2023

Renovering av en populär stenbrygga, nya agilityhinder till en brukshundklubb och tillgänglighetsanpassning hos en tennisklubb. Det är ett axplock av totalt 39 beviljade projekt i Framtidsbanken våren 2023.

Fler goda idéer får liv när Falkenbergs Sparbanks Framtidsbank delar ut närmare två miljoner kronor bland vårens ansökningar. Vi investerar i den lokala samhällsutvecklingen och skapar värden för framtiden tillsammans med våra kunder.

Ett urval av projekten

Badbryggan i Glommen

Renovering av den gamla badbryggan i sten, ett projekt som drivs av Glommens Samhällsförening, har beviljats 150 000 kronor. Syftet med projektet är att renovera Glommens gamla stenbrygga/badbrygga, som har varit en samlingspunkt i området sedan den stod klar 1946. Planen är att också att komplettera bryggan med en badstege för att underlätta för äldre och funktionshindrade att kunna bada.

– Vi blev positivt överraskade och glada över att projektet blev godtaget. Ett stort tack till Framtidsbanken! Nu gäller det att jobba på för att få allt på plats inför sommaren, säger Kicki Carlén, kassör i Glommens Samhällsförening.

Agilityhinder till Falkenbergs Brukshundklubb

En annan förening som får bidrag är brukshundklubben som ska köpa in 20 nya hopphinder. Klubben håller regelbundet tävlingar och kurser för medlemmarna, och nya hinder är avgörande för att kunna fortsätta erbjuda en säker miljö för hundarna och deras förare.

– Vi är tacksamma för detta bidrag och ser fram emot att kunna hålla våra kurser och tävlingar med rätt utrustning, säger Carola Carlsson.

”Alla ska med” hos Slöinge Tennisklubb

Slöinge Tennisklubb kommer att få 200 000 kronor till projektet “Alla ska med”, (tillgänglighetsanpassning), ett projekt som drivs av bland annat Anders Bergström, Erik Andersson samt klubbens chefstränare, Dan Lind. Projektet syftar till att anpassa klubbens tennishall för att göra den tillgänglig för alla medlemmar. En hiss till hallens andra våning kommer att installeras för att öppna upp åskådarytan för rullstolsburna och för äldre medlemmar som har svårt att ta sig upp för trappan.

– Detta bidrag kommer att göra en stor skillnad för våra medlemmar och deras möjligheter att delta i vår verksamhet, säger Dan Lind, tennisklubbens chefstränare.

Hjärtstartare på Alla Hjärtans Dag

I samband med alla Hjärtans Dag fick följande föreningar bidrag för att köpa in hjärtstartare:

  • Falkenbergs Tennisklubb
  • Harplinge Ridklubb
  • Skipås Byalag
  • Susedalens Styrke- och Atletklubb
  • Morups Idrottsförening
  • Lövåsens Samfällighetsförening Boberg
  • Brf Bacchus 7
  • HSB Brf Stinsen Falkenberg
  • Brf Tröingepark D

Sedan 2013 har Framtidsbanken delat ut totalt 76 hjärtstartare till bland annat idrottsföreningar och bygdegårdar.

Fakta om Framtidsbanken

Genom Falkenbergs Sparbanks Framtidsbank vill vi ge stimulans för att skapa tillväxt, livskvalitet, bra utbildning och fler arbetstillfällen. Medel kan utgå till organisationer, föreningar och företag för ändamål som kan bli till allmän nytta eller betydelse för samhällsutvecklingen.

Sedan 2013 har närmare 56 miljoner kronor beviljats till olika projekt fördelade i Falkenbergs Sparbanks verksamhetsområde – Falkenbergs kommun och norra delen av Halmstad. Näringsliv, skola, kultur och idrott har alla fått ta del av miljonerna från Framtidsbanken. Nästa ansökningsperiod pågår fram till 30 juni 2023.
falkenbergssparbank.se/framtidsbanken

Dela sidan: