Skriv sökord

Tjustbygdens Sparbank släpper Inblick Tjust om hållbarhet och ekonomi

Aktuellt Hållbarhet Näringslivet
Inblick Tjust, Tjustbygdens Sparbank, Sparbanksstiftelsen,

Senast uppdaterad: 13 oktober, 2022

Som lokal Sparbank vill vi att människor, företag och bygden ska fortsätta utvecklas och växa. För att kunna packa väskan för den gemensamma resan mot ett hållbart samhälle behövs kunskap om nuläge och framtid. Av den anledningen har Tjustbygdens Sparbank, tillsammans med Öresundsinstitutet, tagit fram en rapport som beskriver läget i vårt näringsliv och i våra hushåll. Eller med andra ord – svara på frågan ”hur mår Tjust?”

I en föränderlig värld behövs kunskap. Av den anledning initierade Sparbanken för drygt ett år sedan ett arbete med att ta fram en rapport om Tjustbygdens arbetsmarknad, näringsliv och ekonomi. Nu är rapporten “Inblick Tjust” helt klar och Johan Wessman från Øresundsinstituttet är redo att dela med sig av spännande fakta och analys.

– Som lokal Sparbank vill vi att människor, företag och bygden ska fortsätta utvecklas och växa. För att fatta välgrundade beslut om fortsatt utveckling mot ett hållbart samhälle behövs kunskap om nuläge och pågående utveckling. Av den anledningen har vi på Tjustbygdens Sparbank beställt en rapport som beskriver konjunkturläget i vårt verksamhetsområde, säger Mats Hasselquist, VD på Tjustbygdens Sparbank.

Ökad tillväxt, långsiktig hållbarhet och bättre förutsättningari Tjust

Målsättningen är att rapporten ska ge stöd för ökad tillväxt, långsiktig hållbarhet och bättre förutsättningar för alla som bor och verkar i Västerviks kommun

– När vi startade arbetet så stod vi i sluttampen av en pandemi och vi hoppades att rapporten skulle kunna svara på hur Västervik klarat sig igenom den krisen. Nu släpps rapporten när både hushåll och företag behöver hantera både stigande räntor och inflation. Även om det är svårt att sia om framtiden, så berör rapporten hur väl rustade vi är för den kommande utmaningen, säger Lotti Jilsmo, Sparbanksstiftelsen Tjustbygden

I samband med presentationen i tisdags delade Tjustbygdens Sparbank även för första gången ut Hållbarhetsstipendium till tre olika aktörer i Västervik.
Presentationen avslutades med ett föredrag av en av de absolut främsta experterna inom CSR och finansiell hållbarhet, Sasja Beslik. Beslik, som tidigare var chef för Hållbara Finanser på Nordea, gav konkreta förslag på hållbart företagande, samt prognoser över framtiden och hur framtidens företagande kommer att se ut.

Ta del av hela rapporten Inblick Tjust

Dela sidan: