Skriv sökord

Roslagens Sparbanks stiftelser stöttar S/S Norrtelje med en miljon

I samhället Kultur
Åsa Andersson och Karolina Losell från bankens stiftelser överlämnar bidraget till Knutte Alm från Stiftelse S/S Norrtelje och ett flertal representanter från både båtens stiftelse och vänförening.

Senast uppdaterad: 10 november, 2023

Norrtäljes smycke och stolthet; S/S Norrtelje behöver göra en omfattande renovering – för detta har Stiftelsen S/S Norrtelje sökt projekt- och aktivitetsbidrag från Roslagens Sparbanks stiftelser och får nu ett bidrag på 1 miljon kronor som en “grundplåt” till renoveringen av båtens bottenplåtar.

Sedan S/S Norrtelje kom till Norrtälje hamn 1968 har hon blivit en viktig symbol både för staden Norrtälje och den fantastiska skärgården vi har i kommunen. S/S Norrtelje förvaltas av stiftelsen S/S Norrtelje och det finns även en vänförening som på olika sätt bidrar till att stötta och uppmärksamma fartyget, som numera är ett museifartyg med restaurang, och som ligger stilla i hamn.

Stiftelsen S/S Norrtelje får ta emot totalt 1 000 000 kronor. Utdelningen skedde ombord på fartyget och bidraget togs emot av representanter från både Stiftelsen S/S Norrtelje och båtens vänförening.

– Vi tycker att S/S Norrtelje är viktig både nu och framöver och vill därför vara med att bidra till att bevara fartyget, säger både Åsa Andersson och Karolina Losell från bankens stiftelser i samband med överlämnadet av bidraget ombord på fartyget.

Dela sidan: