Skriv sökord

Mirja Herrdin blir ny VD på Sparbanken Västra Mälardalen

Aktuellt
Mirja Herrdin ny vd Sparbanken Västra Mälardalen
Mirja Herrdin blir ny VD på Sparbanken Västra Mälardalen våren 2024.

Senast uppdaterad: 1 september, 2023

Rekryteringsprocessen för en ny VD är klar. ”Mirja Herrdin har gedigen kompetens inom bank och finans och blir en fantastisk tillgång för Sparbanken Västra Mälardalen”, säger bankens styrelseordförande Lars-Erik Wige.

– Det är med stor glädje och ödmjukhet jag ser fram emot att ta mig an rollen som VD för Sparbanken Västra Mälardalen. Det är en förmån att få förtroendet att leda en bank som är finansiellt solid och som har en intressant geografisk placering i Västra Mälardalen med ett genuint samhällsengagemang och en stark lokal förankring. Tillsammans med organisationen ska jag utforska både möjligheter och utmaningar för framtiden, säger Mirja Herrdin.

Mirja Herrdin har mångårig erfarenhet som chef inom Swedbank, och har även varit VD på Södra Dalarnas Sparbank 2012 – 2019.

– Mirjas erfarenhet inom arbetsledning, organisationsutveckling, försäljning och kommunikation är imponerande och kommer väl till pass i hennes nya roll, säger Mikael Bohman, nuvarande VD på Sparbanken Västra Mälardalen.

I våras aviserade styrelseordförande Lars-Erik Wige att han kommer att avgå vid Sparbanksstämman 2024. Samtidigt meddelade Mikael Bohman att han stod till förfogande att bli ny ordförande för styrelsen i banken.

Vid Sparbanksstämman våren 2024 sker förändringarna i både styrelse och ledning.
– Vi är väldigt nöjda med rekryteringen och ser fram emot att välkomna Mirja till banken, säger Lars-Erik Wige.

Dela sidan: