Skriv sökord

Extra sponsring till starka förebilder från Sparbanken Nord

Barn- och ungdomsidrott I samhället
Sparbanken Nord delar ut bidrag till elitsatsande föreningar. Maja Green PIF DFF, Anna Boström Sparbanken Nord, Johanna Fällman Luleå Hockey/MSSK, Allis Nyström Luleå Basket och Emmy Nordmark Boden Handboll
Glada miner på banken: Maja Green PIF DFF, Anna Boström Sparbanken Nord, Johanna Fällman Luleå Hockey/MSSK, Allis Nyström Luleå Basket och Emmy Nordmark Boden Handboll

Senast uppdaterad: 3 februari, 2023

Under onsdagen delade Sparbanken Nord ut 200 000 kronor vardera till de elitsatsande föreningar där partnerskap finns sedan tidigare; Piteå IF DFF, Luleå Hockey/MSSK, Boden Handboll och Luleå Basket.

Den extra sponsringen är en del av storsatsningen Föreningsmiljonerna, där föreningar med barn-och ungdomsverksamhet samt parasport har möjlighet att ansöka om stöd för ökade kostnader.

På plats vid utdelningen av den symboliska checken var Johanna Fällman från Luleå Hockey/MSSK, Allis Nyström från Luleå Basket, Maja Green från PIF Dam samt Emmy Nordmark, Lisa Hansson och Yasmin Domonji från Boden Handboll. Alla viktiga förebilder för unga idrottare i Norrbotten.

Viktigt med kvinnliga förebilder i regionen

– Partnerskapet med regionens damlag från elitsatsande föreningar är en medveten satsning från vår sida. I fråga om att vara förebilder och visa vad som är möjligt och därigenom skapa stolthet är dessa tjejer och deras föreningar ovärderliga för vår region. Vi vill därför göra det vi kan i det tuffa ekonomiska läge som råder, säger Anna Boström, marknadschef på Sparbanken Nord.

Alla fyra elitsatsande föreningar vittnar om ökade kostnader, framför allt för resor, och om en tillvaro där åtstramningar och nedskärningar är vardag.

– Det här var en fantastisk nyhet! Det har varit tufft en lång tid, och svårt att spara in på utgifter när det är mycket vi inte kan påverka. Resekostnader till exempel, som är en miljon kronor högre för oss än för många andra lag vi möter. Det är också viktigt att den positiva utvecklingen mot en mer jämställd elitidrott fortsätter i samma takt och inte stannar av, säger Jan-Eric Andersson Piteå IF DFF.

Sveriges mest hållbara och jämställda hockeyförening

– Luleå Hockey/MSSK har en målsättning att vara Sveriges mest hållbara och jämställda hockeyförening, där lika villkor mellan killar och tjejer är ett viktigt mål. Detta stöd betyder mycket för föreningen och laget, för självklart kämpar även vi med ökade kostnader. Nu kan resan mot lika villkor fortsätta, säger Stefan Enbom, Luleå Hockey

– I Boden handboll kämpar vi just nu med att försöka ta oss upp i SHE (Svensk Handbollselit) igen, och har gjort en fantastiskt fin insats sportsligt under hela året. Ekonomiskt har vi bantat ner alla våra utgifter och försöker dra åt svångremmen överallt där det är möjligt, för att nå en långsiktigt hållbar ekonomisk status i föreningen. Sparbanken Nord har varit en stor sponsor och stöttepelare i flera år. Inte bara ekonomiskt utan även genom vårt samarbete i de sociala projekt som riktar sig till barn och ungdomar i vår kommun. Det är så värdefullt för oss, säger Alina Maglic, Boden handboll.

– Vi är oerhört tacksamma för det stöd och engagemang som Sparbanken Nord ger oss. Det är ett välbehövligt bidrag till de oförutsedda kostnader som den ökade inflationen och dollarkursen har skapat. Just nu arbetar vi hårt med besparingar för att på sikt kunna ta oss ut i Europa och mäta våra krafter med de bästa lagen igen, säger Christer Sehlin, Luleå Basket.

– Partnerskapet med Sparbanken Nord är viktigt för oss. Vi delar värderingar, där ett långsiktigt samhällsengagemang är en viktig byggsten i båda våra verksamheter. Tillsammans bidrar vi till att bygga en bättre och attraktivare region, avslutar Christer Sehlin.

Om Sparbanken Nord

Som sparbank är vi trygga i vår lokala närvaro, har sunda värderingar och engagemang i din vardag. Utan aktieägare kan vi investera i utvecklingen av vår gemensamma region. Våra kunders pengar stannar kvar och gör nytta här där vi bor. Välkommen in på något av våra kontor, ring oss på 0771-23 00 23 eller besök oss på sparbankennord.se

Dela sidan: