Skriv sökord

Bergslagens Sparbank – Ett säkert lyft för kraftsportklubben

I samhället
Kraftsportklubben

Senast uppdaterad: 17 november, 2020

Tunga lyft ställer höga krav. För Fellingsbro Kraftsportklubb är det dags att satsa på en säkrare, modernare lösning i träningslokalen. Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse stöttar projektet med bidrag till byggmaterial.

Fellingsbro Kraftsportklubb, som firar 35 år i år, driver en klassisk styrketräningslokal med runt 100 medlemmar från 15 år och uppåt.

– Hit kommer vanligt folk. Det är så vi vill ha det, alla är välkomna. Vi har bland annat ett samarbete med folkhögskolan i Fellingsbro, elever och personal får träna här. Och två dagar i veckan har vi särskilda pensionärstider, ett gäng på 30 personer kör stenhårt, berättar Ola Lindberg, ordförande i klubben.

300 kg i golvet
Verksamheten bygger på eget ansvar, men säkerheten är högsta prioritet. Det förutsätter att träningsstationerna är utformade på rätt sätt.

– Tunga styrkelyft ställer särskilda krav. För att undvika skador släpper tyngdlyftaren stången en bit upp. Det kan handla om 300 kg, det är tufft för golvet, förklarar Ola Lindberg.

Stationen för tunga lyft är idag uppbyggd på ett träpodium med gummiförstärkt golv. Men podiet har några år på nacken och är byggt enligt gammal standard. Det är dessutom trångt, knappt två personer får plats samtidigt.

– Ett annat problem är det oväsen som nedsläppet av stången för med sig. Under gymmet ligger en gymnastiksal med läktare. Självklart vill vi inte störa verksamheten där, säger Ola Lindberg.

Bra initiativ för bygden
Nu satsar klubben på en säkrare och modernare lösning för styrkelyftstationen. Lösningen omfattar dels inköp av tjockare mattor som är särskilt utvecklade för ändamålet, dels en utbyggnad av stationen för att öka säkerheten och ge större utrymme.

För att kunna genomföra projektet har klubben sökt bidrag från Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse.

– Sparbankstiftelsens initiativ att stötta lokala projekt som gynnar bygden är otroligt bra. Vi är tacksamma för bidraget vi fått. Det kommer gå till inköp av material, bygget fixar vi själva på kvällar och helger, avslutar Ola Lindberg.

Relaterade länkar
Fler bidrag och nyheter på bankens hemsida
Ämnen
Friskvård Övriga sporter Sport Ekonomi, finans Ekonomi Privatekonomi
Taggar
fellingsbro samhällsengagemang lindesberg bergslagen bidrag bank idrott
Regioner
Lindesberg

Bergslagens Sparbank verkar i och för Bergslagen. Du känner igen oss på det lokala engagemanget och vårt starka kundfokus. Vi finns där våra kunder finns och utgår alltid ifrån kundens behov, när vi utformar rätt produkter och tjänster för kunden.

Vi vet att en fungerande bank är viktigt för att marknaden ska vara välmående. Genom ett ytterst decentraliserat arbetssätt ihop med både lokala kontor och modern teknik, är vi i princip tillgängliga för kunden dygnet runt. Vi har privat- och företagsrådgivare med mandat att fatta egna beslut i affärsfrågor som berör kunden. Det betyder snabba beslut och klara besked för kunden.

Genom egna projekt och sponsring som exempelvis Drömjobbet och Bergslagens Sparbank Cup, eller via vår ägare, Sparbanksstiftelsen Bergslagen, bidrar vi till Näringsliv, Forskning, Utbildning, Idrott och Kultur i Bergslagen. Därmed är varje kund i Bergslagens Sparbank med och utvecklar samhället vi bor och verkar i. Eller som vi brukar säga; Tillsammans berikar vi Bergslagen.

Lena Karlsson
Lena Karlsson
lena.karlsson@sparbankerna.se
Dela sidan: