Skriv sökord

Varbergs Sparbank ger 575 000 kronor till föreningslivet

I samhället
kronor till föreningslivet, Varberg Sparbank, Sparbankshjärtat

Senast uppdaterad: 11 oktober, 2022

Sparbankshjärtat är ett initiativ från Varbergs Sparbank och Sparbanksstiftelsen Varberg. Anställda i banken har fått möjlighet att ge ett bidrag på 5000 kronor till en valfri ideell förening inom verksamhetsområdet. Uppmaningen var förstås att välja förening utifrån vad hjärtat säger.

På onsdag blir det en kväll med föreningar och föreningslivet i fokus! Varbergs Sparbank har bjudit in föreningarna som kommer att få bidrag till en kväll med middag, musikunderhållning från Kulturskolan och utdelning av bidragen. Totalt är det 115 anställda som valt att ge bidrag till 73 olika föreningar. Det sammanlagda beloppet på gåvorna uppgår till 575.000 kronor till föreningslivet.

Sparbankens anställda har valt en förening var som får bidrag

Det blir en stor uppslutning av föreningar, där majoriteten av föreningarna närvarar med två representanter vardera. De vet inte vilket belopp de kan förvänta sig under kvällen, mer än att det är 5.000 kronor som minimum – det kan nämligen vara flera Sparbankskollegor som skänkt sina 5.000 kronor till samma förening. Så ett visst spänningsmoment väntar.

– Initiativet har funnits i andra Sparbanker runt om i Sverige tidigare och vi tyckte det var en god idé att göra vår variant av Sparbankshjärtat, säger Jan Inge Lyckberg, verkställande tjänsteman i Sparbanksstiftelsen Varberg. Det är flera samhällsnyttiga och mjuka värden som slås samman i den här aktiviteten, där föreningar får ett extra och överraskande ekonomiskt stöd till sin verksamhet och samtidigt ges bankens anställda en fin möjlighet att visa vart de har sitt föreningshjärta, säger Jan Inge.

Om Varbergs Sparbank

Hela vår vinst stannar i Varberg! Vi älskar Varberg. Sedan 1836 har vi – tillsammans med våra kunder – varit med och utvecklat vår stad till att bli en ännu bättre plats att leva och verka i för alla. Hela vår vinst stannar i Varberg. Genom att vara en stark ekonomisk bank kan vi växa med Varberg och ge våra kunder möjligheter att utvecklas.

Genom vår sponsring bidrar vi till näringsliv och föreningars arbete och genom bidragen som vår stiftelse delar ut stödjer vi bygdens utveckling inom föreningsliv, idrott, kultur, näringsliv, forskning och utbildning. Så var det förr, så är det nu och så är det i framtiden. Det är detta som kallas Sparbanksidén – en hållbar idé som i dag är mer modern än någonsin.
varbergssparbank.se

Dela sidan: