Skriv sökord

Storsatsningen i Rimforsa för Kinda-Ydre Sparbank

I samhället
Farmen-Wincent, Kinda Ydre Sparbank, Johan Widerström, Rimforsa
Farmen-Wincent intervjuar Kinda-Ydre Sparbanks VD Johan Widerström om den lokala bankens storsatsning i Rimforsa.

Senast uppdaterad: 11 oktober, 2022

Rimforsaborna kom i en strid ström för att nyfiket se förvandlingen. Och för en trevlig fika med underhållning. Kinda-Ydre Sparbanks storsatsning i Rimforsa firades festligt med nyinvigning och öppet hus i det totalrenoverade bankkontoret som byggts om till moderna mötesplatser.

– Det blev väldigt lyckat. Både ombyggnationen av bankkontoret och öppet hus, då vi visade upp de nya lokalerna för alla intresserade. Det har kommit massor av folk. Många fikasugna och nyfikna på banken. Fantastiskt att det blev så uppmärksammat, säger vd Johan Widerström.

Några av alla de positiva och glada Rimforsaröster som hördes i bankvimlet:
– Väldigt positivt att banken satsar i Rimforsa. Fräscha lokaler, säger Jane Karlsson, som besökte öppet hus tillsammans med familjen.

– Det har blivit så fint i banklokalerna. Man känner inte igen sig. Kostar de på en sådan renovering kan jag tänka mig att banken blir kvar länge här i Rimforsa, säger Git Pantzar.

– Jag ser en trygghet i att det finns en bank på nära håll. Allt bygger på ekonomi idag. Den personliga servicen och kontakten måste finnas, säger Nils-Ove Svensson.

I ett av mötesrummen står Berit Igheimer med några bekanta och spanar in den jättelika fototapeten med en översiktsbild från Rimforsa. Även de andra mötesrummen pryds med fotomotiv från bygden.

– Jättefint! Underbart med de här fotoväggarna. Och det är så öppet, ljust och fräscht i lokalerna, säger Berit förtjust.

Bättre förutsättningar för både kunder och personal.

Kinda-Ydre Sparbank har under drygt ett halvår totalrenoverat Rimforsakontoret med hjälp av lokala hantverkare. De två våningsplanen som Sparbanken huserar i har byggts om fullständigt för att skapa en bättre helhet, vilket ger bättre förutsättningar för både kunder och personal.

Bankkontoret har fått en helt ny kundanpassad planlösning med sju mötesrum för rådgivning och likaså fler arbetsplatser i ett öppet kontorslandskap och fina personalutrymmen. I källarplan finns också konferenslokaler. Allt är nytt och fräscht med en välkomnande miljö.

– Ombyggnationen för nära 10 miljoner kronor är vår största satsning i modern tid. Vi tror på Rimforsa-området där en expansiv utveckling pågår. Det här är riktigt spännande och stimulerande. Satsningen är en stark signal om att vi engagerar oss för att attrahera fler kunder i det växande Rimforsa och likaså Linköping. Privatmarknaden i det här området är en viktig målgrupp, men också företagsmarknaden, säger Johan Widerström.

Sparbanken bjöd på underhållning, fika och bankärenden

Så gott som alla medarbetare på Kinda-Ydre Sparbank var på plats i Rimforsa under öppet hus och servade besökarna med fika och guidningar i lokalerna. Många hade frågor om banken och en del passade också på att fixa sina bankärenden.

– Vi visste faktiskt inte att det var öppet hus här i dag, utan kom som företagskunder för att uträtta ett ärende. Det här är ju kanon, toppen med de nya lokalerna. Nu får vi fundera på att bli privatkunder också, säger Camilla och Mikael Johansson, Brokind.

Många besökare samlades också utanför banken där underhållningsprogrammet Radiofredag med pratglade Mathias Lindholm spelade musik och körde direktsändning. Denna gång var tv-profilen Farmen-Wincent med som extra dragplåster, vilket uppskattades av både unga och äldre. Han gick runt och intervjuade folk, och hade även en egen uppfattning om banksatsningen i Rimforsa:

– Jäkligt bra! Även om allt blir digitalt måste man mötas också. Då behövs mötesplatser som här på banken, säger Farmen-Wincent.

Nu är alla Kinda-Ydre Sparbanks kontor renoverade

Kinda-Ydre Sparbank har tidigare byggt om och renoverat bankkontoren i Kisa och Österbymo. Nu när även Rimforsakontoret byggts om till en modern och attraktiv mötesplats för kunder och medarbetare är trippelsatsningen fullbordad.

– Våra strategiska satsningar stärker utvecklingen för hela banken. Vi är en fristående Sparbank som väljer att fortsätta satsa lokalt, för att vara attraktiva för våra kunder. Att skapa en trivsam atmosfär med det personliga mötet som ledstjärna är en målsättning som vi har på alla våra bankkontor.

En gång i tiden hade fyra banker kontor i Rimforsa (Föreningsbanken, Östgötabanken, Postbanken och dåvarande Norra Kinda Sparbank). Sedan länge finns bara Kinda-Ydre Sparbank kvar på orten.

– Vi är en långsiktigt hållbar bank med 156 års erfarenhet. Sparbanksidén går ut på att vara lokalt verksamma med ett starkt samhällsengagemang. Vi bidrar till utvecklingen i hela vårt verksamhetsområde, som omfattar Kinda, Ydre och likaså Linköping, säger Johan Widerström.

Dela sidan: