Skriv sökord

Sparbanken Sjuhärad ger miljoner till idrotten i Borås

Barn- och ungdomsidrott I samhället Sparbanksidén
miljoner till idrotten

Senast uppdaterad: 15 juni, 2021

Miljoner till idrotten i Borås – är en unik satsning på rörelse och hälsa av Sparbanken Sjuhärad och deras ägarstiftelse Sparbanksstiftelsen Sjuhärad.

Sparbanken Sjuhärad briner för sin bygd. Det ligger i deras DNA, i själva sparbanksidén om att stötta samhället de verkar i. Det har de gjort sedan 1831 och det är det som gör Sparbanken till mer än en bank. Idrotten är viktig för samhället, inte minst när det handlar om inkludering, folkhälsa, gemenskap och att ge barn och unga en meningsfull fritid.

Det har varit en tuff tid med inställda aktiviteter och minskade intäkter till följd av pandemin. Dessutom slutar nu allt fler barn och unga att idrotta, enligt Riksidrottsförbundet. Sparbanken Sjuhärad vill ge er ökade möjligheter att vända den trenden.

I samband med att Borås fyller 400 år så gör Sparbanken Sjuhärad, via deras ägarstiftelse, ett antal stora satsningar i staden. Man kan kalla det för födelsedagspresenter till Borås.

Ytterligare en födelsedagspresent till Borås 400 år

Alla idrottsföreningar i Borås som får aktivitetsbidrag från Borås stad kommer att få en gåva från Sparbanken Sjuhärad. En summa som motsvarar 50 procent av bidraget från staden. En satsning där drygt 80 föreningar får dela på nästan 3 miljoner. De har utgått från 2019 års siffror för att beloppen ska motsvara ett normalt verksamhetsår. De kräver ingen motprestation. Det är inte sponsring utan en gåva.

Här ser du hela listan, hur mycket varje idrottsförening får. Beloppen bygger på Borås stads uträkningar för aktivitetsbidragen. Föreningar som får presenten

Dela sidan: