Skriv sökord

Sparbanken Boken öppnar upp en ny mötesplats i Örkelljunga

Aktuellt
Christina Hartzell, vd, Sparbanken Boken
Christina Hartzell, VD på Sparbanken Boken som öppnar nytt kontor i Örkelljunga.

Senast uppdaterad: 25 augusti, 2023

Sparbanken Boken går mot strömmen och öppnar runt årsskiftet upp ett nytt kontor centralt i Örkelljunga. När många banker stänger sina kontor öppnar flera Sparbanker upp på nya platser, för att kunna vara nära sina kunder.

Sparbanken Bokens verksamhetsområde är Örkelljunga och Laholms kommun och banken har haft en god tillväxt de senaste åren. Bankens befintliga kontor i Skånes Fagerhult och Hishult kommer finnas kvar.

– Vi har en stor andel av våra kunder i Örkelljunga. Som Sparbank tror vi på personliga möten och närhet till våra kunder, varför en etablering i Örkelljunga känns som ett naturligt steg i bankens utveckling. Nu kommer vi vara ännu mer tillgängliga för en stor andel av våra kunder och kunna ge dem ännu bättre service, säger Christina Hartzell, VD på Sparbanken Boken, och fortsätter

– Det känns fantastiskt att vi som en lokal bank kan ta detta steg och öppna ett nytt kontor, samtidigt som många banker väljer att lämna mindre orter eller dra ner på sin service. Som fristående Sparbank finns vi bara för bygden och de som bor och verkar där, och till dem vill vi erbjuda bästa service, så att så många som möjligt kan ha en sund och hållbar ekonomi.

Om Sparbanken Boken

Sparbanken Boken bildades 2006 genom en fusion mellan Hishults Sparbank (grundad 1884) och Skånes Fagerhults Sparbank (grundad 1904).

En Sparbank är i många delar väldigt olik en traditionell storbank. En stor skillnad är att en äkta Sparbank saknar ägare som ställer krav på avkastning. I stället för att dela ut bankens överskott till ägare stannar kapitalet kvar i banken för att garantera bankens långsiktiga styrka och möjliggöra ett lokalt samhällsengagemang som håller landsbygden och mindre orter levande. Lokal förankring med lokalt beslutsfattande, kompetenta medarbetare och en stark vilja att överträffa våra kunders förväntningar, har inneburit att vi under många år haft väldigt nöjda kunder, vilket i sin tur även gett oss många nya kunder. Detta ger oss en bra grund för en fortsatt positiv utveckling och tillväxt.
www.sparbankenboken.se

Dela sidan: