Skriv sökord

Elever får prova på att starta företag under läsåret

Aktuellt Barn- och ungdom Företagande
ung foretagsamhet MOBILE

Senast uppdaterad: 26 september, 2021

Sparbankerna har samarbetat med Ung Företagsamhet i många år. Nu är läsåret 21/22 är igång och flera tusen elever har börjat fundera över vad deras företag ska arbeta med.

I flertalet skolor runt om i landet kan elever via Ung Företagsamhet ta chansen att starta ett eget företag på skoltid. Dessa elever kan nu registrera sitt företag hos UF, som eleverna själva säger. När det är gjort är de välkomna att bli företagskunder hos en Sparbank.

Sparbankerna stöttar Ung Företagsamhet tillsammans med Swedbank

Unga är Sveriges framtid och fler företagare behövs, därför stöttar Sparbankerna tillsammans med Swedbank UF och lär unga om entreprenörskap. Det är viktigt att eleverna får känna på hur det är att vara entreprenör på riktigt och vi erbjuder dem samma tjänster som övriga företagskunder.

Avgiftsfritt UF-erbjudande

  • Internetbanken för företag med betalningar
  • Swish för företag
  • Företagskonto
  • Bankgironummer
  • Appen för företag
  • Kundcenter Företag

Läs mer om erbjudandet och vad som behöver förberedas innan mötet med banken sparbankerna.se/uf

Bli rådgivare åt ett UF-företag

Att vara rådgivare åt ett UF-företag är både utvecklande och roligt. Som rådgivare gör du en insats för unga människor. Med din erfarenhet från arbetslivet är du en viktig tillgång för UF-företagarna och genom ditt engagemang får eleverna inblick i näringslivet och tillgång till en rad nyttiga kontakter.

Huvudansvaret för företaget har UF-företagarna själva, men tillsammans med dig har de bättre förutsättningar för att lyckas med sitt företag.

Läs mer på ungforetagsamhet.se

Dela sidan: