Skriv sökord

Maria Axelsson blir ny vd i Westra Wermlands Sparbank

Aktuellt
Maria Axelsson vd i Westra Wermlands Sparbank
Maria Axelsson vd i Westra Wermlands Sparbank

Senast uppdaterad: 30 januari, 2024

Westra Wermlands Sparbanks nya vd blir Maria Axelsson. Avgående vd Håkan Nordblad föreslås av valberedningen att bli ny ordförande i banken.

I höstas meddelade nuvarande ordförande Gunnar Tidemand att han inte står till förfogande för omval vid årsstämman 2024. Håkan Nordblad föreslås då bli bankens nya ordförande. Maria Axelsson är nu utnämnd till ny vd från 3:e maj och blir den första kvinnliga vd:n i bankens 168-åriga historia.

Maria Axelsson själv säger så här om sitt nya uppdrag:

– Det är med stor glädje och ödmjukhet jag ser fram emot att ta mig an rollen som vd för Westra Wermlands Sparbank. Att få förtroendet att tillsammans med alla fantastiska medarbetare leda banken och utforska både möjligheter och utmaningar mot framtiden känns inspirerande.

Maria har arbetat i mer än 20 år i banken i olika roller, de senaste sex åren som vice vd och Rörelsechef. Hon känner banken, alla medarbetare och kunder väl.

– Maria Axelsson har gedigen kompetens inom bank och blir en stark tillgång för banken. Vi är väldigt nöjda och trygga med rekryteringen säger bankens styrelseordförande Gunnar Tidemand.

– Med Marias stora engagemang för kunder och personal och hennes gedigna känsla för västra Värmland är jag trygg med att hon är rätt person att leda banken, säger Håkan Nordblad, nuvarande vd.

Om Westra Wermlands Sparbank

Westra Wermlands Sparbank är en äkta Sparbank med verksamhetsområde i tre kommuner – Arvika, Eda och Årjäng med sju kontor i Arvika, Charlottenberg, Edane, Koppom, Töcksfors, Åmotfors och Årjäng. Vi är en bank som bryr oss om våra kunder och engagerar oss i samhällsutvecklingen i västra Värmland. Du känner igen oss på vårt lokala engagemang och starka kundfokus. Vi finns där våra kunder finns och har ett brett utbud av tjänster inom bank, finans och försäkring i kombination av kunniga och engagerade medarbetare som alltid utgår från dina behov.

Varje år låter vi en del av vinsten gå tillbaka till olika projekt och verksamheter som är till glädje för människorna här. Det känns väldigt meningsfullt att kunna bidra till att västra Värmland växer och utvecklas. Det är den riktiga vinsten!
www.wwsparbank.se

Dela sidan: