Skriv sökord

Hälsinglands Sparbank avsätter 1 miljoner kronor till trygghetsprojekt

I samhället
Mariell Norrlander

Senast uppdaterad: 15 februari, 2024

Med en allt mer orolig omvärld vill Hälsinglands Sparbank bidra till en positiv samhällsutveckling och öronmärker därför 1 miljon kronor till trygghetsinitiativ i bankens verksamhetsområde under namnet Sparbanksmiljonen.
– Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Det här är vårt något. Det finns många som gör bra saker för ett tryggare samhälle, men vi vet också att det finns många människor med nya idéer. Därför skapar vi denna möjlighet för nya och pågående initiativ på orterna där vi är verksamma, berättar Marielle Norrlander, VD på Hälsinglands Sparbank.

Många påverkas av det som händer i samhället just nu, framför allt barn och unga. Men det finns ljuspunkter och massor av människor som vill bidra till ett tryggare samhälle och de vill Hälsinglands Sparbank uppmuntra och skapa bättre förutsättningar för att komma igång genom att kunna få ekonomiskt stöd till sitt initiativ.

Grundtanken med Sparbanksmiljonen är att få föreningar, organisationer men även privatpersoner att fundera över vad de kan bidra med och skicka in en ansökan för att få medel till nya och pågående initiativ. Det kan vara både stora och små projekt och initativ.

Ansökningen öppnas 14 februari

Möjligheten att skick in ansökningar för initiativ som bidrar till ökad trygghet öppnar 14 februari, som en alla hjärtansdag present för hela bygden.

– Vi vill nå ut till människor som vill bidra, som vill göra något. Det kan till exempel vara aktiviteter som att nattvandra för säkrare gator eller initiativ som skapar framtidstro och självkänsla hos ungdomar. Men vi vill inte sätta några begränsningar nu. Vi tror att det finns en stor potential och kraft där ute och hoppas locka fram så många bra initiativ som möjligt, förklarar Marielle Norrlander.

Sista ansökningsdag är 16 juni. Efter det kommer alla ansökningar gås igenom och sedan kommer allmänheten kunna rösta på det förslag som de tror gör mest nytta. En jury kommer tillsammans med rösterna avgöra vilka initiativ som får bidrag för att förverkliga trygghetssatsningarna. I ansökningarna vill vi ha en uppskattad budget ihop med en beskrivning av hur initiativet skapar trygghet och för vilka, fortsätter Marielle.

Vi tror på styrkan i Tillsammans

Hälsinglands Sparbanks vd Marielle Norrlander ser Sparbanksmiljonen som en del av ett samhällsengagemang som gör nytta på hemmaplan.

– Som lokal sparbank lever och verkar vi i samma samhälle som våra kunder och människorna som lever här. Det som påverkar vår bygd positivt eller negativt påverkar oss också. Vi hoppas att Sparbanksmiljonen ska göra skillnad och att vi tillsammans skapar ett tryggt och hållbart samhälle där vi alla kan utvecklas och leva ett bra liv.

Mer information om Sparbanksmiljonen finns på www.halsinglandssparbank.se/miljonen

Dela sidan: